海關狗疑似為跑數,引誘少數族裔簽收不明箱子然後將其逮捕

767 回覆
2897 Like 73 Dislike
以事論事 無褲袋話褲袋藏毒 咁咪係屈
咁點解屈佢 當中既內情 我點知

今次呢單 有片拍到個少數族裔話係有朋友叫佢黎收貨
咁姐係唔係是但係街搵條友黎交數啦
這是正式錄用的5毛嗎?
樓主pinnnn
痴線
樓主唔敢pin
海關唔洗做嫁 佢條死海狗出黎叫
push
個個睇完看圖作文就正評 笑撚死
菲律賓?
報料者整合咗影片同相片
麻煩樓主pin

https://holokchen.medium.com/%E6%B5%B7%E9%97%9C%E7%94%A8-%E8%A9%90%E9%A8%99%E9%83%B5%E4%BB%B6-%E6%96%B9%E5%BC%8F%E6%8F%92%E8%B4%93%E5%8D%97%E4%BA%9E%E9%9D%92%E5%B9%B4-dac3e6f8cfb4

// 日期:14/1/2021

時間:18:45–18:56

案發地點:

在北河街街市附近,本來街上就人來人往,站滿弼各色人種。約六時半,一位便裝探員拎住個紙皮箱,走入人群,不斷要求一個印度青年簽名「收貨」。

個位青年不明所以,多番拒絕。他堅持不要,又唔識佢,貨亦唔係佢嘅;該探員轉而用哀求語氣,表示係「第一日返工」,「一向都係咁」,「幫幫手簽個名」等。

印度青年不堪其擾,欲以簽名打發佢走,此時即有四五個海關探員撲出,將其拘捕。對於途人詢問其罪狀,或其將押解之警署,海關俱拒絕回答,並將青年押上私家車。

冇帶證插贓人嘅便衣海關👆

拘捕片段。可惜影唔到佢插贓果下:
https://www.facebook.com/100000068448510/posts/5024226094256289/?d=n
//
咪on9
包粉有手指模架 驗到架啦
係條女既 點解會無
但係出現到係個grip入面
佢淨係呢點 都足夠打得甩啦
咁撚易擺咩 用下腦啦豬西
你過關俾人周到開grip
成個過程 無cam既咩
同埋你企係度望住架嘛
盲反上腦
已置頂
認真問
如果係佢地固定交收程序 及左排 知道係佢收貨
海關狗放蛇
扮運輸兵
再周鳩佢D腳 逼佢地供個主謀出黎 咁樣唔得?

正常人都唔會亂收野啦 仲要SSP
仲要咁撚大箱野
你咪聽佢up啦
海關根本知道邊啲貨有料 邊啲貨無料
來來去去果啲size果啲地址
捉定唔捉姐 洗撚咁樣做佢
低鳩撚 咁樣都信
唔信佢又話鳩人5毛
好撚多五毛,一句政府有咩做唔出就KO晒佢地啦
全部五毛都唔識睇原Post,原Post話該印巴青年原來話貨唔係佢,佢唔會簽。但是海關狗用Sales哀求的態度引起青年的同情,青年才簽名。
啲南亞裔好撚醒架
平時送貨都係自己友 今日黎個亞裔
你估佢肯唔肯收呀拿
仲要拉佢之後話 唔係我架 係我朋友
最鐘意犯法既就係做政府狗
海關人工低警察一大截
升又升得慢 又無人地咁有特權
真係搵鬼同你搏咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞