海關狗疑似為跑數,引誘少數族裔簽收不明箱子然後將其逮捕

767 回覆
2897 Like 73 Dislike
咪有人爆咗響口,我咪知囉,我依家咪話俾你哋知囉

結果你咪又係唔信?

你有冇覺得自己好矛盾?
係真係咁容易㗎

所以人哋係咪揀目標囉,今次屈南亞人,呢個post入邊大把人都話南亞人實有份販毒

我唔清楚嗰條女係點樣

但係如果我係海關,我會搵一個有紋身嘅女仔落手,因為香港人有偏見,心入面一早就已經判咗佢
今日先判左單明明係個黑警作故仔,都判有罪既CASE
而家香港仲係97前咩,有幾奇?
乜撚嘢衣著 恤衫着嚮有帽外套出面
層主唔洗理班正義撚,佢口噏噏梗係過癮㗎,你少咗個fd又唔關佢事
吓 比人拉咗無請律師?
錄口供無講自己唔知情唔認罪?
一包白粉個量咁多都無去驗指毛?
冇片就唔好亂講
仲要高院有陪審團審 有案例有曬record 不如你搵返出黎俾大家開下眼界 唔好得個吹字
「斷正」邊有得打
如果個個都冇指紋 話唔知就冇事的話
咁仲點告?
我有追問,人哋唔答

只能夠講,佢當時講比我聽嗰時,係家常便飯咁嘅態度

“ 係呀,全個department都知㗎喎”

呢句嘢最深刻
一個負責殺人嘅人,其他人幫佢手掩蓋、清理及毀滅證據、甚至幫手打人嘅人或好似法官咁,佢唔係殺人,但幫殺人集團加害更多嘅人,你話呢啲人有冇份?掙咗個嚴重性而已。
無名無姓,無日期,咁不如你幫我搵?
會害人一生既人好罕有?

咁講幾千年全世界就無咁多戰亂衝突
南亞狗都有人撐
咁如果一個人使用公務員提供服務都係有問題
Push
有冇多少少資料
感覺佢哋好單純

為咗錢,殺人全家,逼人做雞都大把人做

仲有斬手斬腳,販賣人口,是單一樣都衰過屈人坐監
妨礙司法公正
散仔垃圾關員係咁上下 甩皮甩骨
大把後生00後係溫室生長完有毛有翼以為個世界咁美好 望下啲國際新聞以為唔會發生係自己身上 大難臨頭仲以為有人幫 你望下呢度幾多人落井下石`
都唔洗睇國際新聞,剩係香港都大把黑箱作業

只可以話,針唔拮到肉唔知痛

太天真,有日一定會付出代價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞