有咩難聽得過「轉頭payme你」?

184 回覆
1006 Like 54 Dislike
自己諗下點解唔係人地追你數之前還啦on9
用app叫人還錢有乜咁私縮?

私縮得過要人催先還錢?
有無諗過呢樣嘢係因為你無主動俾返錢人而發生..
你係阿偉?
你就係果d死都唔肯俾錢人嘅仆街
得閒㩒電話就快手㩒PayMe還錢啦
佢係唔俾 你兜口兜面問佢都係唔俾架啦
有時同同事費事煩 一人一餐算
最撚煩係一班朋友食完,跟住全部都係番到屋企先payme你,咁你喺個gp 到叫大家俾番錢,但硬係有一兩條仆街唔俾。咁通常以防尷尬我會喺個群到再提一次大家還錢,諗住即使事實上得佢一個未還,但佢都以為仲有人同佢一樣未比,個心會舒服啲,點知都係唔撚還,真係要私chat搵先肯還。好心唔好咁核突,比曬面都唔要
你唔差人錢人地點會撳依個request?
好撚憎呢啲人 成日想側側膊咁 餐飯錢都俾唔起死乞衣黎
On9仔
嘩屌 你唔差人錢人地駛鬼禁request追你
有啲仆街send埋條request link都係唔比
直接唔pay都有得屌喎轉頭pay你屌佢就輸了
即pay 啦唔該
記得以前大學識左d台灣人

然後佢地一蚊都計到好清楚,一開始覺得唔舒服

我以為佢地係斤斤計較既人,做朋友洗乜咁計交

但後來,我發現佢地先係最好既人品,佢地唔係計較,係做人錢銀既野要清清楚楚,品唔好爭人地,後來同佢哋一齊去旅行都好舒服,因佢地係唔會佔你便宜,呢d先係人品好。

然後我都學左佢地 ,唔想爭人錢,亦都會主動去追人錢,唔怕老監。
有你咁既朋友就真係慘
Pay 緊、Pay 緊
係會收得返錢
但又搞到自己好似好計較咁
要即場開聲 人地比足先走得
大家都核突
我講果個仲要係女嚟
樣唔差 平時相處性格ok
但唔明點解成日都唔主動比錢
真係咁想貪小便宜側側膊咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞