歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (117)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
我就係唔知點解會彎左
可能係蚊針抹完隊番入去果陣彎左
指黎睇下
灰白色
你指d陰影?
白色就黑 60% + 白30% + 藍 10% 做低色
面係gaia 001噴陰影

黑色就黑色消光溝d 白咁解, 份量唔記得, 尻溝
無落鉛筆碎咁複雜
砌過幾隻舊FAG都冇剪過樁同磨關節喎
不過講真冇比較真係唔知
係呀係呀
D陰影 講到1999
燶邊呢度禁忌黎
講起彎針,分享下前排d 經驗

早排把hpcp 隻trigger 位有問題唔識回彈,咁少問題啦把野用左幾年一定識整

咁拆開晒把野,過程中唔少心撞到個架支針碌左落地無為意,整好未裝返會繼續噴油

奇怪啦,點解支野唔拉油都出油推到最入都係咁

一拎返出黎,一掃支針...

屌個針頭彎左,仲要因為咁所以插入去果陣隊爆左個筆嘴

雖然可以用錢解決,不過真係無啦啦唔見左幾舊水
你搵隻白免黑免黎玩下
包你大開眼界
放返入去嗰下要啱位、好輕手同唔使俾力
會唔會係比個噴筆架頂到或者噴帽短過個針頭

溝錯色 唔錯 繼續用
邊隻白兔黑兔
https://en.kotobukiya.co.jp/product/product-0000003148/
https://en.kotobukiya.co.jp/product/product-0000003386/
其實轟雷2.0之後既已經係好左,之前果d 好地獄,整到喊出黎。
呢兩隻應該畀你感受到咩係進步,
素體 同裝大部份都係兼用舊白免,緊到hihi,大力就爆。
不過頭髮同股關,武器都係新規,裝落又好舒服。
一隻感受哂兩種鬆緊

3mm膠板啱啱夠填左個窿 跟返原設
可能真係 以後再留意下先
第一次試手油補色, 眼又矇, 手又震, 真係好難
至少油兩次d色先叫好d, 落幾水多又掌握唔好, 油落好似好厚油咁
試咗av油同citadel, 上色個感覺又唔同, 好難捉摸
補色真係好難
加油
想問下

用緊龜泵 + AV既model Color
噴兩噴就好似塞左無油出
有出油時又好似稀到無色咁

呢個情況可以點解救?
唔好太貪心 試下稀多小小 等佢乾左先再上
重覆幾次就會好啲 同抹番啲邊位會感覺乾淨啲
努力
話全部3mm柱,但背後果抽野唔磨插都插唔入
或者插左入去一轉就eat eat聲咁叫
素體既關節就鬆到hihi,最鬆係身驅中間,一扭就分體既防斷裂裝置
背包最多轉得有少少唔順,但冇話唔磨隊唔入wo
我究竟係咪同你砌緊同一款野
你係買頭一水(冇行貨)定再販 都幾唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞