歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (117)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
PM Store 好很齊(除非隻色冇貨啦
模倉都有少少賣
hobby除左個樣柒柒地外,有部份筆都係搵iwata代工
聽就聽得多,真唔真既
olympos個網係指有mp-200C賣嗰個?
係, 唔知幾耐之前略略睇過好似話而家嘅Olympos係佢一個忠實用家撐著?
太耐之前望過下唔係記得好清楚
智高有冇藍蓋av?
佢就話係佢買哂olympos啲存貨
其實有啲想買返支感受下歷史
但佢唔跟盒真係驚一出境就寄爛
你可以試下問下佢可唔可以包得好啲
因為聽聞佢都係做境外生意多
好耐之前睇過
好似幾有道理咁
所以我先遲遲冇買第二支過千蚊嘅噴筆
因為躊躇咗好幾年
識買一定買Infinity
德國工藝
我唯一一支過千就係佢, 只有free hand迷彩嘅時候先用
所以喱兩年係冇拎過出嚟
嚟緊應該要拎返出嚟喇
你唔係有支hpcp?
有部HG Narrative Gundam 成個心口唔見左

請問CHING知唔知邊度可以搵到補件?
定係徵隻二手返黎仲實際
佢退下咗一線了, 早年買嘅時候年少無知保護手勢又劣
損傷好多, 唔係以前都唔會俾人喺噴場笑鳩我支筆唔順有聲教我正確手勢
講起噴筆就想8下扳機式0.5有冇推介
我自己嗰支0.5 trigger係PS-290
當初買佢嘅時候係噴一隻大船, 剩筆好似係唔過千嘅
不過講真嗰句如果用一次半次就算嘅話, 可能買個噴罐都夠做如果有心水顏色唔洗溝
我用0.5 多過0.3
自己用緊ps266,心思思想轉
好鬼攰噴大件嘢

我見ps290冇握柄,手感會唔會嘛嘛

自己google 咗仲有tamiya hg 同wave
wave 其實噴筆出品如何冇人講咁
PS290係最好買埋佢個柄, 剩筆的確唔係幾好揸手
有啲人會用細水隔代替手柄, 我冇試過, 手感喱啲嘢好subjective
Wave筆我上年買咗支0.3mm HT241, 用落順手嘅冇乜問題, 係我目前接替hpcp嘅常用筆
不過就made in Taiwan自己諗
ps290用家講講
我試過裝手柄+快拆+細水隔
成支筆會太重,唔係手指累係手碗好累
最後我細隔+快拆就算,個手感岩岩好
我決定呢個post都唔再抽夜鶯水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞