掃管笏全新樓尺租唔洗30?

112 回覆
16 Like 1 Dislike
車位幾錢租先
住得呢度多數有車人士,要計埋停車場
交通好撚曳 大西北返工先ok
租樓就是想方便返工, 邊有人租個位咁西
結果個個業主都係咁諗, 供過於求, 租金點會唔跌
點會唔方便 你出屯門都係幾個字既事咋喎
恆大‧珺瓏灣十連撻 發展商殺訂258萬 買家僅付5%首期 業界料疫情升溫索性撻訂
https://lih.kg/2845996
點入去
黃金海岸條路 or 入左市中心再轉車
諗起都覺得癲
冇揸車出尖沙咀既話駛唔駛一個半鐘,由屋企門口計
呢個盤真係閪中之霸
根本成個政府都on9, 啲規劃差 白石角,新界北都係設計差
果時唔係話有Shuttle?係咪全部唔批
信AA一成⋯
條青山道全線雙線都做唔到點會批shuttle 啊
靠k51打救啦
人生最重負債就是這一刻!90後的Dicky向地產站記者說笑,他近期成功買樓,並直言入市後心情,可以說輕鬆了,但亦感到有更多責任落於自己身上。
Dicky早前購入屯門恆大‧珺瓏灣的一個223平方呎開放式單位,成交價391萬元。他指是次上車採用發展商按揭,可承造9成按揭,即首期約39萬元,全數由自己支付及供款。項目現時為樓花項目,明年8月份可交樓。
居住屯門區的Dicky表示,是次買入單位是為了上車自用,亦有打算將來與另一半結婚時可使用,故一直都以長大及工作的屯門區為目標。
Dicky指,自己為人較小心,不太懂投資,主要以儲蓄為主,每月約三分之二的收入亦會儲起來,主要因任職地產代理工作關係,收入可謂「多勞多得」,收入高峰的時候可達六位數字,加上少娛樂,「去旅行都去短綫的,澳門等不用坐飛機都去到」,故工作近2年,便可以成功上車。
初次入市便遇上近日疫情及環球經濟不明朗,Dicky指單位自用,對他而言未有太大影響。Dicky指,「衣食住行,住是生活中的必需品」,未會太擔心經濟環境差影響自己計劃。
加上跌市等屬大環境因素,「大家一齊跌一齊升」,認為跟大市去向,加上現時直至有結婚計劃都未有賣出打算,現時入市亦給自己有個住屋保障。
DICKY:一步一級上 不要急去買「夢想的家」

問到對其他望買樓上車的90後年輕人的建議,他指應「腳踏實地一步一級地上」,首次置業應揀選自己負擔到的物業,再慢慢轉換上去。他指不要急去買「夢想的家」,買一個自己負擔不到的單位。

佢個位真係西到...
有錢揸車出入,雙邊車位都okay 嘅
遲下小㰖開個大嘅復康中心
唔知有無人會搬入去
a準嚟嘅喂?
線稿嚟?
WFH / Freelance 人士福音
WFH 唔洗食野
外賣都唔送啦咁遠
哇!成功人士大老闆咁款

李嘉誠都冇佢咁有氣勢
呢個真係好撚正
$17500呎買山卡啦地方開放式
仲成個成功人士咁嘅樣
Dicky做到按揭未?
點會係K51 有排都未行到出去
係都K53 252
其實九巴252有開加班車,繁時10-12分鐘一班囉唔該。。。你哋外人唔知,求其3秒開個app睇ttb就指點天下。。。
白石角科學園嗰邊風水真心差,吐露港公路以北堆地50年代拎來做係戰後軍人墳場cls咁樣規劃
返工繁忙時間出到去屯公轉車站上唔上到過海車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞