【Ivy So & Candy吹奏區】那天晚上,我遇上了一對吸血鬼姊妹(2)

496 回覆
83 Like 15 Dislike
Push
七巴 加油
G持你 每日都係追晒
我覺得仲有好多野可以寫到喎,邊可能咁快完
仲以為男主角會有啲特別地方,好似到最後都係一個路人咁
牙風再死仲有冇得救
例如另一個吸血鬼咬多啖
群像劇,所以6個都要相約出鏡時間
正解:阿風唔係主角,蜜柑先係
無爪人狼要連埋其中一個舊故講,呢度唔會講哂
上星期四放假加出開去諗住去扭yoyo生日蛋,點知佢遲開+我急屎,回左家
歷史上冇人試過
可以試吓
Push

「死啦吸血鬼!!」

「嗚呀!!」

人狼一記直下揮爪,就將阿源打飛,虎口一時的無力感更使手中的長刀鬆開

「揸刀既力都冇,學咩人做吸血鬼呀!!」

該人狼看準機會,跳到阿源上空前,揮出最後一擊

「阿源!」

「揸刀既力都冇,學咩人做吸血鬼呀!!」

該人狼看準機會,跳到阿源上空前,揮出最後一擊

「阿源!」

幸好桔梗及時趕到,直接刺穿人狼下腹,化解阿源的危機

「阿源,你冇事丫嘛」

桔梗扶起帶住皮外傷的阿源

「...無...無事...」

與此同時,蜜柑和夏梨也解決餘下的人狼

「家姐,今次都係一樣...」

「嗯...唔緊要啦,大家都辛苦啦」

桔梗雖失望,但也不忘對大伙兒道謝

「好肚餓啦桔梗!快啲返去食飯啦」

「係啦係啦...」

「桔...桔梗...」

在後的阿源叫停三人

「嗯?做咩呀?」

「對...對唔住」

阿源低著頭叫道:「如果我可以更加強既話...就唔駛要你地擔心」

「傻啦,唔駛咁諗喎」

比起同班同學,桔梗更像阿源的姐姐

「咁你都只係眷屬姐,我地有責任保護你..」
「但係果陣的確係你無啦啦衝出黎先搞成呢個結果」

「...又好似係喎」

不過,蜜柑和夏梨卻似乎不太留情地批評

「喂呀你地...」

「的確係丫,果陣係我係因為...驚桔梗...驚桔梗受傷之嘛!!咁都唔得咩!」

阿源突然的情緒爆發,出乎三人意料

「係我衰!我點撚知你地係吸血鬼呀!總之係我抵死!」

說罷,阿源就調頭跑進黑暗之中

「阿源!!」

任桔梗如何叫喊,阿源也不再理會

「阿源同開頭既你一樣,都係啲不負責任既人」

蜜柑繼續冷酷道

「同時都係佢,令家姐心裡面永遠有條刺,冇以前咁決斷」

三女在黑夜下的街道憑著吸血鬼感應,終於找到阿源

「桔...桔梗!!!救我呀!!」

阿源,正被一大群人狼要脅住

利爪更置於項上

「阿源!」

「哈呢個吸血鬼眷屬都幾蠢架喎」

「唔想佢無命既話,放低武器!」

「桔梗,咁我地點算呀?」夏梨問

「對方人狼太多,響我地埋身之前阿源恐怕已經...」

桔梗已經緩緩放下武士刀:「當務之急係令佢地鬆懈,然後...」

桔梗另一手早已向身後的蜜柑做出手勢

蜜柑似乎也清楚明白桔梗的策略,跟住放下手槍

「哈哈哈,估唔到個眷屬真係你地個弱點喎!」
人狼們只顧嘲笑,完全沒有察覺

桔梗和蜜柑,早已將拇指放到嘴角前

「刺!」

咬下一口,兩姊妹同時發動超加速!

「砰砰砰!!!」

三發子彈率先打中要脅阿源的人狼,直接打穿腦袋死亡

「超...超加速!!」

「散開!散開呀!!」

眼見對方使出殺著,人狼馬上執起阿源四散

「家姐,我掩護你」

「嗯,麻煩你啦蜜柑」

桔梗以腳尖挑起武士刀,在沒有浪費時間的情況下衝向仍未完全散開的人狼群中

「唉!!」

雖然夏梨一直小看阿源,但桔梗既然也拼死衝向人狼,夏梨也只好跟隨

人狼雖知發動超加速的吸血鬼難以對付,但在這情況下也只能拼死一搏

「死啦!!」

「砰砰!!!!」

可惜,在出招前,最前排的人狼已經吃中蜜柑的子彈斃命

「切!咁想個眷屬死既話,我就成全你啦!」

桔梗從前面的狼群中,以不足三厘米的空間中找到脅持阿源的人狼

「唔駛旨意!」

桔梗以標槍式起手,穿過十多隻人狼,從額頭直接刺穿該人狼

「阿源!」

桔梗一路衝向住阿源方向,而蜜柑就以子彈射擊為桔梗開路
只可惜

「我就殺左你個人類眷屬先!」

距離較近的人狼把心一橫,決定先向阿源落手

因為前方的人狼做障礙,蜜柑的子彈也不能馬上解決這頭人狼

「刷!!!!」

手無寸鐵的阿源,剛好在桔梗前五米被刺穿心臟

「阿源!!!!!」

桔梗不顧一切,以各式拳、掌法打飛人狼

由蜜柑和夏梨作最後一擊

桔梗執起剛才飛出的武士刀,一記迴旋斬將剛才處決阿源的人狼頭顱斬飛

「阿源!阿源!!」

身中致命一擊的阿源,已奄奄一息

「桔梗...對...對唔住」

即使口中不斷吐血,阿源也只想對桔梗道歉

「唔係...唔係!你做得好好架啦...」

「桔梗...我...其實...其實...」

「鐘...」

話猶在嘴中,阿源的氣息也停了

「阿源!阿源!!」
1.

桔梗

2.
https://entameclip.com/news/296545
水着女優只服岸明日香

3.
https://www.youtube.com/watch?v=2JApshiNzN4&ab_channel=%E9%88%B4%E6%9C%A8%E6%84%9B%E7%90%86
瞳瞳原型:鈴木愛理出左新歌
希望大家唔好再反瞳瞳
阿源
有bug喎

牙源未死點解結衣開到加速
鈴木愛理還鈴木愛理
臭雞還臭雞
七巴係咪一早寫好 唔記得改

咁得蜜柑開算了

成日都係響架車度訓下寫下,比下面,請見諒
正情留言問
唔緊要樓主,加油呀,個故好好睇
實比面你 之後繼續出啲好文
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞