【Ivy So & Candy吹奏區】那天晚上,我遇上了一對吸血鬼姊妹(2)

496 回覆
83 Like 15 Dislike
希望有朝一日可以再見到4美合體
再加埋Sica一齊玩
想睇四美+sica一團
起碼可愛同girl crush都玩到
!!
響邊度見到?葵廣?
前兩日佢突發去葵廣應援店
Push

「咩...咩話?!」夏梨驚叫

全車陷入戒備狀態

「竟然跟得到黎...」

金仔也準備新宿棍迎戰:「響IID一出黎就跟蹤到,睇黎對方都hack哂港島區既cctv」

「單憑銀狼會唔會做到呢個程度,即係...」

「迪拉斯一定在內」

桔梗再轉問:「蜜柑,對方人數幾多」

「數唔哂...佢地響哂載具上面....」

蜜柑合起雙眼進行感應:「但...有四股殺意響前面」

「隆!!!!」

兩部裝甲車出現在眾人眼前,逆線衝來

「呃...!!!!!」

另有兩輛五人車以漂移方式轉入大路

「頂佢丫!!駛唔駛咁大陣丈呀!」

夏梨驚叫

「睇黎對家真係好想捉你喎,哈」金仔對正花笑道

「哼...」

「各位,揸實」

桔梗也踩下油門提速

「隆!!!」

七人車已升至時速120公里

而眼前兩架裝甲車亦越漸逼近

「蜜柑」

「係」

蜜柑彷彿一早知道桔梗的意思,探出半個身子

拔出沙漠之鷹手槍,對準左右兩邊的燈柱
「砰!!!」

爆炸彈正中燈柱,隨即向路傾下

成功拖下兩架裝甲車一秒

對吸血鬼而言,一秒猶如一分鐘

桔梗看準兩裝甲車中的一線空隙

「颯!!!」

七人車剛好在裝甲車關門之前穿過

而兩d部裝甲車就被燈柱阻礙,無法馬上掉頭

「痴線架迪拉斯?當街當巷搞我地?」夏梨怒道

「竟然為左正花一個搞到咁張揚...」

「家姐!!!!」

蜜柑一聲大叫,使仍在思考的桔梗發現

另一部裝甲車,正從左方以躝腰方式撞向七人車

「弊啦!各位坐好!」

桔梗急速剎車,再連踩數下油門

使七人車做出慣性飄移!

「呃!!!!!」

但可惜彎路太窄,七人車尾部隨即撞向路邊的商鋪

「嘭啦啦啦!!!!!!」
「呀!!」

幸好眾人一早已有準備,這一撞未至於使重傷

「大家...冇事丫嘛?」

「冇事...」

金仔和正花較接近撞擊位置,身上均見紅

「吱!!」

數發刺針狀的子彈無聲無息射向停下的七人

持手槍的蜜柑馬上開火還擊,將空中的子彈打飛

但子彈發射的方位太多,蜜柑根本無法全數擋下

「砰!砰!砰!砰!」

子彈卻沒打進車廂,反而將四個車輪射破

「果然對方既目的...就係截停我地!」

似乎,就要在這街道上與迪拉斯來個了斷

桔梗和蜜柑率先落車,手執自己慣用的武士刀和手槍戒備

另外四人也逐個離開已經無用的七人車

「明明周圍有殺意...但就係搵唔到....」蜜柑正努力運用自己的感應力

「颯!!!!」

一陣怪風從阿風耳邊吹過

同時蜜柑也終於感應到

殺意,在阿風身後!
「!」

一身蛇皮襯衣加緊身褲打扮的人狼,竟無聲無息地在阿風身後現身!

「砰啦!!!」

人狼一手將阿風壓至地上,另一手以利爪架至阿風的後腦上

「啊呀!!!!」

「阿風!」

「隻人狼...」

蜜柑回憶起數秒前既畫面:「身影係由無...變有...佢係突然『現身』...!」

眼尾看住鋒利的爪尖,阿風冷汗猛標

「我...我...佢真係會吉落黎?!」

人狼突然的出現,馬上使六人陷入劣勢

而且,被獵的,不止阿風

「真係估唔到,你會比吸血鬼救左喎,正花」

耳聽著熟悉的聲音,正花馬上察覺到

「賀....臣!」

銀狗會首領,賀臣

從正花頭頂出現,向下揮爪

金仔反應夠快,馬上拎出興sir剛才給自己的搖控,解開正花頸上的降狼環

「正花!用爪!」
正花一察覺降狼環解開,隨即憑本能反應伸出狼爪

「噹!!!!!!」

賀臣這一擊衝力極大,完全將剛剛恢復能力的正花壓住

利爪更來到正花的眼珠前,眼下就要刺穿腦袋

「嗚....」

「你身上既吸血鬼味道...真係好嘔心呀...正花」

望住眼前這個曾經的「玩具」,賀臣難掩厭惡

「你再行前一步,你辛辛苦苦救返黎既正花就會比我殺死啦,吸血鬼」

這番語,就是對正要拔新宿棍的金仔道

「可惡...身為人狼竟然都有呢種速度...」

只是數秒,不只阿風,就連正花也被脅持

「直直直直........」

一部UH60黑鷹直升機從六人眼前降下

「哈哈哈...真係狼狽喎,小鳥遊姊妹!」

直升機仍未落地,銀髮男子就從直升機內跳下

而他的身後,也隨即有數十個裝甲兵,向著眾人舉槍

「....lambda」

桔梗和蜜柑當然猜想到一切都是lambda搞的鬼,怒目而視

「咦,你地識我喎...」

lamdba望向被賀臣用爪要脅的正花:「咁實係女人狼正花同你地講架啦,哈哈」
「放左阿風」

桔梗眼尾盯一盯被壓在地上的阿風,盤算著

「對方太多人,阿風同正花又比佢地脅持...」

lambda特意在桔梗四周遊走

「由指使銀狼會襲擊你地大宅,到依家大街大巷截擊你地,我既目的...你應該都知架?」

「你地要既,係得到左超級基因既女人狼正花...」蜜柑答

「嗯,小鳥遊蜜柑你估啱一半,除左正花之外」

lambda將腳步停在桔梗面前

「第二個目標...就係你...小鳥遊桔梗」

「...係桔梗..?」

「家姐...?!」

夏梨和蜜柑也驚訝叫道

而桔梗知道自己為lambda的目標,並沒有太大反應

「...點解係我?」

「因為你係吸血鬼中最強既人之一,我對你好有興趣」

lambda笑道:「你跟我返去飲個咖啡既話,我咪放左你果個眷屬囉,不過唔應承既話」

蛇皮褸人狼二話不說,以爪刺進阿風左臂!

「啊呀呀!」

雖然已經歷多次戰鬥,但如此的受傷也只是第一次

痛得阿風馬上大叫

「阿風.....」

「點呀?小鳥遊桔梗」

「家姐...」

「桔梗呀...!」

望一望身後的阿風,臉上痛苦的表情

使桔梗終於有答案

「我明白啦」

桔梗鬆開手中的武士刀
桔梗竟然為了阿風選擇屈服,將眾人大為驚訝

「...家姐!」

「桔梗!!」

蜜柑和夏梨正要拉住桔梗

「放心啦蜜柑,家姐我咁犀利,又點會咁易有事喎」

桔梗笑住道:「我去飲杯咖啡,好快就返」

接著,桔梗對住蜜柑做出多下口型

「!」

蜜柑看到後彷彿晃然大悟,輕輕點頭

桔梗轉對住lambda

「不過...請你放左阿風」

「呢層你可以放心,個眷屬對我黎講毫無價值」

lambda揮一揮手,向蛇皮褸人狼示意

蛇皮褸人狼漸漸鬆開手,將爪從阿風傷處拔出

「丫呀!」

但以防桔梗發難,蛇皮褸人狼繼續壓住阿風

多個裝甲兵及人狼馬上舉槍擺爪,來到桔梗四周

「咁..我地行啦,小鳥遊桔梗!」lambda扯起嘴角笑道

「.....」

「家姐...」

「桔梗...!」

「桔梗....」

看住為了自己甘願被擒的桔梗,阿風一時間也說不出話

而賀臣,亦押住正花離開

「吸血鬼,你辛辛苦苦救返黎既女人又要比我捉走啦,哈哈」

面對賀臣的挑釁,金仔只敢怒不敢言

皆因正花的性命就在賀臣手上

正花雖並不是手無寸鐵的女流之輩,但這情況,也不自覺地望住金仔

這一次眼神交望,使金仔更痛恨自己

桔梗和正花,就在迪拉斯部隊及lambda護送下上到直升機

而壓住阿風的蛇皮褸人狼也終於鬆開手,消失在空氣中

「哈哈!!拜拜啦吸血鬼!!」
1.
想劇透下小說宇宙下個故女主比你地睇下
Push
1. 來吧

今集好正 桔梗其實係咪勁過純血嘅阿妹

定你地想睇啲not safe for work既圖

桔梗無左必殺技,所以好難講,但依家既話係蜜柑>桔梗
呢個女主真人叫咩名

純血吸血鬼咁少有 係咪因為純血吸血鬼可以有兩招超必
Morning push
講咗咁耐,終於用里帆bb

馬場係鹹濕大姐姐定扮怕醜鹹濕大姐姐

Btw, 你出還出,搞掂埋3條女先好出呀
冇錯
哭能左,但有冇比yoyo repost
兩者都唔係
果個故係銀魂type,鳩下又打下咁

會出埋椰奶個故先,唔駛擔心
1.馬場ふみか(馬場富美加)同吉岡里帆

2.純粹因為較少吸血鬼之間既婚姻
梗係冇po出黎啦
「椰奶個故」
車汪要做2奶了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞