slmm 老母麵反向追蹤指數

327 回覆
363 Like 3 Dislike
貼post 唔多講

今晚冇中六合彩嘅清唔洗驚 我麵仔俾條3T大家!!!!!!!!!!!!!!!
https://lih.kg/2833531

2022年開始對以上三隻股票進行追蹤

麵神出post時間為 4 jan 2022 22:03

上述三隻股票當時股價為(可能因網站唔同有少少唔誤差)

TSLA
22:30 開市@$1189.9

TQQQ
22:30 開市@$171.62

TWTR
22:30 開市@$42.85

依家開始對上述股票進行為期一年嘅追蹤或者以麵神出post放棄為止
中途根據麵神嘅推介可能增加或減少追蹤股票

希望做到每日開市就更新
希望各位有志之士略盡綿力

fun fact
直至0100 5/1/2022
三隻股價為
tsla @1141.5 -4.06%
tqqq@162.4 -5.37
twtr@40.65 -5.13%

到底麵神可否一洗燈神嘅名號呢
出post 就冧5%
相信奇跡只在麵仔身上發生
lm一年後
希望有人可以真正整成好似qqq 咁嘅公式
利申唔識
我麵咪媽有三大正野......
Lm
順帶一提
終結期為2023年 1月4日 2230
slmm 點解?
short lo mo min
你當每隻etf都係$100價位開始
每日rebalance (1+|跌幅乘3|)再乘返當當日開市價
應該可以計到單日反向3倍麵神可以賺將多
我都曾經有諗過類似嘅idea
希望巴打搞得成提供花生俾大家
btw 2021三大正嘢駛唔駛加埋入去?
新年新希望
比次機會麵仔
所以如果今日開市short 麵仔平均有15%收益
你要記住老母麵不是省油的燈
根據Panzer 巴嘅啟發
暫時slmm(-1x)公式如下:

假設以麵神出post時股價作開始
而公式基數為100

第一日公式:

100*(1+((((TSLA 4/1/2022 close -TSLA 4/1/2022 open)/TSLA 4/1/2022 open+(TQQQ 4/1/2022 close -TQQQ 4/1/2022 open)/TQQQ 4/1/2022 open+(TWTR 4/1/2022 close -TWTR 4/1/2022 open)/TWTR 4/1/2022 open)/3)*-1)

第二日打後公式為:

last index *(1+((((TSLA today close -TSLA previous close)/TSLA previous close+(TQQQ today close -TQQQ previous close)/TQQQ previous close+(TWTR today close -TWTR previous close)/TWTR previous close)/3)*-1)

明日公佈首日slmm index

有錯或改善請指正
lm支持
btw 咁樣計嘅話升咗咪有賺? 應該係 prev close - tdy close?
乘咗-1
excel 暫時睇無錯
所以佢最後乘負1?

你嗰個好似簡單啲
但費事改了
用到就得
死撚左啦,一年
條撚樣陰德都唔積下
有ytd佐證
Btw google doc有code可以追蹤到stock price,delay around 20min,應該好過手動入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞