[I/A]モンスト怪物彈珠(台/日)[21] 印仔陪你彈丁 舊瓶新酒歡迎冇驚玩入| LIHKG 討論區

1001 回覆
5 Like 5 Dislike

快D免費玉出埋嗰隻

回應都浪費時間!印佬明知post 男人圖幾千負皮都繼續出post

我怕個10 個負皮?

仲有巴哈係有個好人品區俾人曬抽蛋,連登落後到得一版冇得分頁!要怪就怪連尼住

台仔話隻火唔錯!抽到好C伏
有半個月時間可以抖抖
發現有好多人都唔知果實計法
你可唔可以深層次少少講埋如果艦隊D果實又點計??仲停留係初階說明

所以唔曬抽蛋,仲可以有乜好講
成隊(計埋對面)同名果實只會計高級果個效果
即係
A同族加擊L
B同族加擊M
C同族加擊1級L

假設3隻都同種族,真正食到效果嘅只係得加擊L(加3000)

所以最on 9嘅就係同一隻角色食多過一粒一樣名嘅果(除咗失心,無記錯失心係唯一同名可以疊加效果),我見過台仔喺fb曬自己食咗3粒同族加擊L以為加9000攻

另外有啲果實淨係有效於自己,例如友擊,加速SS,傷害輕減,耐毒
Summon Board 真係好燒腦筋
其實怪彈有好多嘢無好明確寫個數出嚟
要講好多嘢可以講
例如運氣技能關鍵傷害係實際7.5倍傷害
友情技係3倍傷害

因為個發生機率會隨運氣越高越易發生,非轉蛋角容易極運,所以佢嘅運氣技能發動機率只係轉蛋嘅一半。

唔同戰型嘅發生機率又唔同,力量型速度低掂到敵人嘅次數低,所以佢機率最高,相反就係速度型
學到野
打定晒啲主線, 留返最後果關獎勵關唔好打住
求其刷到一隻角有經驗果L
之後等到有一日你附近個探險點或者你自己去搵係加經驗
然後任選鈴開個3倍經
一次過打晒全部獎勵關
應該就400lv
唔是bug嚟
效果嚟
所以其實唔係特別需要都唔太建議裝失心
失心有時有奇效
不時都出事,尤其係打到最尾一關先炒車,瞬間血壓飆升
點解呢排咁多人玩番怪彈
成日搭車都見到
因為印仔玩啲人跟風
觀塘
我嚟
土方同牙九結算唔會出蛋
一場得3-4粒
咁多人=呢度啲巴打

第一關最難
有無少d人既谷入下
死咗三四次先過
輸咗3次了
剩返最後1次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞