聖誕節12月25號 男人老狗係尖沙咀喊撚左

545 回覆
458 Like 3471 Dislike
同女朋友相識五年 拍拖兩年 女朋友純品唔拜金

不過偶爾會發少脾氣 感情一直幾好

旁人睇係一對處於熱戀期嘅情侶

我一直以為平平淡淡咁過日子係最好

生日過節簡簡單單食餐飯 行下街已經好幸福

今日聖誕節如常約女朋友係地鐵站等

一見面佢就講笑咁話「聖誕禮物呢?」

我話「下?冇喎 琴晚平安夜咪同你食左飯囉」

「車 一D儀式感都冇嘅」佢話

開頭我都覺得佢係詐下型 所以都係咁易答佢

「對唔住呀 聽日補返比你囉」

「我唔係想要講先識做呀」佢答

我地沿住彌敦道行去尖沙咀 途中我都不斷氹佢

但佢都仲係話我唔上心 唔care佢

行到半島門前噴水池 我話「不如影返張相」

佢就話「其實我今日冇咩心情」

當下我都心知不妙「仆街喇 佢似堅嬲」

不過我都冇慌亂 呢D情況經常有

我就趁住佢低頭㩒電話

係旁邊買左兩隻聖誕鹿角戴上頭 諗住氹佢開心

「喂呀 聖誕節喎 唔好嬲啦 笑番啦」

點知佢話「其實我唔想同你講野囉」

去到呢度其實我已經冇哂mood

當然我冇可能發番佢脾氣 話佢無理取鬧

我唔想嗌交 因為我只係想開心咁過節

搞左一輪 我地行到上1881 heritage

氹又氹過 呵又呵過

自問每一次都已經好遷就佢 究竟佢仲想點

我個心已經好唔耐煩

我就問「你嬲完未?究竟有咩好嬲?」

佢話「點解你仲唔明?點解你對ex咁好

對我就咁hea?點解我唔可以好似其他人咁

收男朋友送嘅禮物?點解你咁唔上心?」

果一刻我聽到呆撚左 我唔知點應佢

望住街上一對對甜蜜嘅情侶

我好似真係缺少左某D野

係關懷?係驚喜?定係愛?

係樓頂嘅我 望向五光十色嘅維港

我忍唔住流左滴眼淚

女朋友見狀都冇再出聲

我地默默咁安慰擁抱對方

但我知道 其實大家仍有心底話未講

睇到呢度 或者巴打們會覺得我廢

男人老狗咁就喊

我喊或者係因為委屈 因為面子 但大多數嘅

係因為我無意傷害左自己最愛嘅人

而且係咁耐我都無察覺到

佢嬲嘅根本唔係有冇禮物

而係佢需要多一點我為佢設計嘅心思

多一點關懷 擁有我曾經為他人付出過嘅愛

或者佢覺得我冇將我一切嘅愛獻比佢

甚至不及我對前度嘅愛

換句話講 佢覺得我對佢仲係有所保留

果一刻我知道自己一直以來都錯左

雖然我係真心毫無保留咁鍾意同愛佢

但係佢感受唔到 而我就好似比人冤枉左咁

可能簡單嘅一張卡 一盒朱古力就足夠

但係我就冇做到

我以為世上最好嘅禮物就係每日見到對方

但其實最好嘅禮物係 見到對方之餘

要同時比佢感受你嘅愛意 原來愛真係要做

女朋友 如果你睇到呢篇文 可能我真係做得唔好

但我想講 其實我一直一直都

「好愛你 對唔住」

多謝大家睇到呢度 祝大家聖誕快樂
On9 , 準備分都似
唉 加油啦
佢都冇買禮物俾你
唔好喊啦
留返分手嗰日先再喊
希望唔好
分硬藉口嚟
基本上肯定你實散
做男人要似返個男人

理性,主導,分析力,判斷力
睇你篇野全部都無
感性又鬧情緒,又成個女人咁
送唔送禮跟本唔係關鍵
你on99咁,當上一課下個努力啦
頭半段完全感受到
又一
你都幾
唔好 你就醒目啲啦
女人大時大節 就係想要禮物 那怕係花呢類老土嘢
你乜鳩都無 仲要問條女嬲咩
"我以為世上最好嘅禮物就係每日見到對方"

嘩屌~~~樓主係莎比亞二世
今日約左女朋友係地鐵站等
一見面佢就送左袋禮物比我
我冇諗到佢會送禮物比我
而我係第一次拍拖 份人又本身都冇乜儀式感
冇買到禮物俾佢 但佢一句都冇怪過我 仲同我講唔緊要
今日行左好耐行左好多路 返到屋企已經成3點 第一件事係拆開張聖誕咭 再睇下份禮物 好細心好實用
而呢一刻嘅我 先感受到聖誕節 人生中第一次感受到聖誕節 同boxing day
Love❤️
直接攞幾張金牛出黎叫佢含啦
咪on9啦 佢根本想要d錢
買貴野啦 垃圾
如果條女 咁諗根本就唔愛你

佢想你做返你ex果d野喳 傻鳩

佢愛你一早就同你講 聖誕快樂

又係無啦啦嬲 要果樣 要哩樣 痴撚線
條女都好似無送 其實係咪當op 係提款機
Ching好悶
Pair準備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞