Xbox Series X/S 討論區 - CancelGamePass(19)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
Lm
啱啱買左xb x
唔係好覺pass有咩格鬥game
1000mb成日都得300幾
間唔中先有700
上個月XBOX Gold先送過SF IV你冇攞呀?
最新上有mk11
30M 咁慢有啲奇怪喎
但你新機落地應該唔關 Quick Resume 事啦,都未有 game,試下「退出」晒所有 game / app / restart 部機睇下有冇改善
呢幾日先至入手xbox
Game pass ultimate 有冇得拎?
拎左遊戲咁落架係咪都冇得玩?
我岩岩試下connect wifi, 試埋connect 5G個速度,因為部Xbox 放係router隔離
測試個陣都有250mb
但睇返下載緊遊戲既速度就20-30mb 咁改變緊囉 都係太慢啦
諗住衝人中0 先醒起N年前係PS4 買左人中012 繼續玩返3先
用有線下載gear 5就有90Mbps
但係我用wifi, 就有19x Mbps
頭先下載it takes two 有線同wifi 都係30mbps
想問咁樣係咪都唔正常?
不過唔同遊戲會唔同速度?
Gold送嘅game係得果個月先有得拎, 拎完就只要有金會員就可以keep住玩, 唔會冇咗
應該係你條假5E 線
有game開住會down得慢d
升級左做ultimate 仲拎唔拎到金會員既game?
拎到, ultimate包埋金會員
咁都有假?
不過如果屋企1000mb, wifi 下載有大約200mbps
係咪都正常?
請問係邊到拎?
尋日先買左機,仲未熟
咁如果日後唔夠位,我del左佢
日後仲可唔可以下載返?定係到時就要比錢買
https://www.xbox.com/zh-HK/live/gold
果個月有拎隻game就俾咗你, 但要有金會員先玩得
巴打要攪清楚金會員同 Game Pass 係兩樣野嚟,而 ultimate 資格就已經包晒「金會員 & Game Pass」

金會員每個月會送 4 隻 game,兩隻 360 兩隻 One,過咗時間冇拎就冇,不過一拎咗隻 game 就係你嘅,360 直接送,One 要金會員有效先玩得,不過包咗三年 ultimate 其實都唔駛理㗎啦

主機呢個位禁入去拎

拎咗之後可以去呢度搵番出嚟 download

360 喺左上「所有已擁有的遊戲」入面,One 嗰啲就喺「Gold 會員獨家遊戲」入面
順便講埋,香港區個 360 Market 唔撚知幾時先會 fix,所以 360 啲 game 一係轉區拎,一係用網頁拎啦 (可以用 Xbox 內置 Edge,咁就 login 都唔駛)

12 月金會員遊戲
如想用網頁拎game,係入咩網址?

⬇睇到每地區當月gold送咩gane
https://xbdeals.net/hk-store/collection/free_with_gold?platforms=xboxone
轉會法國啲qte 勁難㩒
前幾日睇手掣好似白色黑色都有貨
今日睇就好似咩都冇哂貨
想買個黑色手掣
想問下 我本身有個microsoft ac 係monthly subscribe xbox gamepass for pc 咁我可唔可以 cancel個subscription 再redeem xbox live gold 3 year 再用10蚊大法上ultimate?
你係xbox玩定pc玩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞