Xbox Series X/S 討論區 - CancelGamePass(19)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
試下抆插頭斷電睇睇
啱啱試過重新開機加以下方法就冇問題

一、更改DNS
1)請您點擊手掣上的logo掣
2)請您將左搖桿搖到最右進入【設定】
3)請您選擇【網路】選項
4)請您選擇【進階設定】選項
5)請您選擇【DNS設定】選項
6)請您選擇【手動】選項
7)請您按照順序添加主要DNS和次要DNS,可以嘗試以下兩個方案:
a.第一個方案:主要DNS
4.2.2.1/次要DNS 4.2.2.2
b.第二個方案:主要DNS 168.126.63.1/次要DNS
168.126.63.2
溫馨提示您輸入DNS過程中可以通過按RB掣跳選項框。
麻煩您操作完成後測試問題是否得到解決,如仍然未能解決,請您繼續嘗試以下步驟:

二、清除MAC地址
1)請您點擊手掣上的logo掣
2)請您將左搖桿搖到最右進入【設定】
3)請您選擇【網路】選項
4)請您選擇【進階設定】選項
5)請您選擇【替代MAC地址】選項
6)請您選擇【清除】
這個操作會使得主機重啟,請不要擔心。
百記7000
xbox one 玩唔玩到game pass 既games?
玩到 , 但點解要拎番陳年舊機
因為無買新機
想問有冇得熄左機後繼續download 架?
整部Xss抵玩啦
有 , 基本野
部PC係因為想玩PCVR(Half Life Alyx)先買, 喺Cyberpunk未出之前入手,買之前完全唔熟PC, 上網不停做咗好多research, 最後唔想煩,喺唔洗食炒價,加上有優惠又有保養嘅情況之下買咗部HP Omen, 依家諗返轉頭其實我好好彩

我買Xbox SX之前都有掙扎,諗緊本身已經可以用PC玩Game Pass再買埋XBox會唔會好On9, 依家玩咗差唔多一個月完全無後悔
之前試過用PC打機,不過我呢d老嘢唔識同唔鍾意用Keyboard + Mouse, 有d game又唔支援手掣或者無咗震動(手掣震動對於我嚟講非常緊要),第一次玩隻game要set嚟set去,打PVP又多人用外掛... 始終都係Console啱我多d
依家我大部份game pass嘅game都係玩Xbox/Cloud版, Xbox開機重快過PC(快到我重係覺得好新奇), 唔洗set, 少d外掛, 佢d舊game重要係免費upgrade,除非隻game要PC先行到4K60fps, 如果唔係Xbox版已經好夠做!
部Xbox我非常滿意但都有嘢想佢改善/追加: 介面可以簡潔d,user friendly d,追加shareplay同stream比另一部xbox睇嘅功能,手掣係幾好揸手但我覺得個手柄鞋咗少少,開頭用好唔慣,同埋ABXY掣同老任相反我依然會經常㩒錯(呢個好個人)

今年應該部Xbox會用得最多: 全平台新Game應該會買Xbox版(除非PC版run得勁好多),Game Pass新,舊,indie全部都試吓, 期待Day One Game驚喜亂入, 睇吓MS收購咗d工作室之後會有咩搞作,第一次會想睇XBox E3!
Switch: 打d自家作品, 期待BOTW2, Beyonetta 3, 卡比
PC: 玩VR, 期待Elden Ring
PS5: 真係冇乜動力去開機... 之前都會期待吓TLOU2 Faction (PVP)同Bloodborne 2, 依家影都冇....

沈日見到忍唔住多口插吓咀,其實一個真係鍾意打機嘅人理L得佢咩平台咩,我玩遊戲唔係玩部遊戲機,AAA大作又好Indie又好,最緊要我自己玩得開心 (我最近真係專登揾返踩地雷去玩,原來隻game依家有唔同mode,可以過關) 乜game乜機都有人鍾意, 有人唔啱玩, 自己唔鍾意咪過主囉,專登入嚟踩Series S把L咩

我知我真心咗,依家都好少留言,廢中講野好唚氣,打字長篇大論,有d代溝咁 見到出面d引戰/罵戰post覺得好煩,有時間去打吓機好過...

希望我下次返HK可以約吓d任豚巴絲出嚟聚吓啦,對上一次出3DS聚都差唔多八年喇
想問iphone game pass app點搵到?
App store都無既
香港好似重未支援X Cloud
仲返黎?呢度無野值得返黎架啦
Ser x個手制人地特登整鞋d黎防滑
以前360制就無既
都要返去探吓屋企人嘅
個手柄依家揸慣咗冇咁覺,第一次揸上手覺得重鞋過我隻貓條脷
想問而家仲有冇得買3年gold加10蚊upgarde做ultimate 呢樣野?
啱啱Twitter見到PS Plus二月Free game公佈有"Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep", 我重以為Sony發功放Day One release入PS Plus磡Xbox gamepass, 原來係Borderlands 2嘅DLC... 重要上年11月epic store已經free緊

我好想睇吓Sony遲d點樣將PS Now同PS Plus合併,用咩方法去磡Gamepass, 最俊都係玩家受惠
要轉美國App Store
巴打真係好長氣
神機嗌 PhysicalForever 同 FullPriceIsArt 架
太鼓係咪今日有得玩
之前睇
係買新 GAME 9秒9 衝爆機放
係呀 , 夜D 啦
[/quote]巴打真係好長氣[/quote]

係啦,我預覽回覆果陣都覺得"冇L嘢呀!?咁長嘅!?"...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞