[GPU] 連登礦工區(14)

1001 回覆
2 Like 45 Dislike
https://www.fcpowerup.com/end-gpu-spike-peakpower/

打機需要谷短時間respond time先會造成spike
長時間穩定計數(即係挖礦)係唔會有咁嚴重嘅spike

你唔係覺得你地個爛鬼Power meter會及得上佢下話?
我知係有Spike丫,但呢個唔係信仰,都要睇Application。

有人問點解佢3080+3090隻牛死咗
你好人好姐都會死牛,就係咁簡單。
我夠試過唔挖都會死牛啦你唔好話有人飲水會死所以水有毒?

LHR限速就係針對挖礦嗰隻長時間穩定運算嚟做限制算力,所謂LHR破解其實就係模仿返打機嗰種Instantly上完有落嘅情況嚟去避過挖礦檢測。
用靚牛呢個一向唔反對,不過跟風學人講Spike之前都要知啲spike點嚟同埋點樣度。
你計錯數。

3080本身唔考慮spike
頂級卡都已經400W Power limit,你用1200W只係啱啱好。

你1200W拖三張3080唔爆正正係因為你挖礦穩定無spike,兼無用盡個Power limit你先無事。

如果真係學你講考慮spike你應該由單卡440W開始考慮。
https://www.fcpowerup.com/nvidia-3080-psu-compatibility/

好彩你挖礦無頂盡個頂先未燒牛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞