【立法會爭位】民建聯梁熙:爭取西灣河有地鐵

217 回覆
360 Like 10 Dislike
《有線電視》昨晚播出立法會選舉港島東論壇,四名參選人在回答交通問題時均出錯。其中民建聯港島東參選人梁熙被問到「西灣河碼頭渡輪去邊?」,他答非所問稱西灣河「目前有好多唔同交通」,「我哋一直爭取緊會有地鐵。」

事實是西灣河港鐵站 1985 年啟用,至今已 36 年。空降港島東參選的梁熙,過去自稱港島區長大、讀書。

被問到太古前往觀塘最近在哪一個站轉車,吳秋北稱,「可以去北角,這是一個好的選擇」,但正確答案應是鰂魚涌。

潘焯鴻被問到搭市區的士行西隧需要付多少回程費,潘的答案是 65元,惟正確答案是 15 元。

新民黨廖添誠被問到電車成人車票一程多少錢,廖答案是 2 元,正確答案是2.6元。

稍後有詳細報道。
https://www.instagram.com/p/CXSYN61MxxQ/
我究竟睇緊咩???
原來已經笑咗:
民建聯梁熙:我們一直爭取西灣河有地鐵
https://lih.kg/2802392
有啲好撚柒嘅選民 咪有呢啲好撚廢嘅候選人
全撚部都痴鳩線
我以為自己穿越左第二個香港
明明唔係弱智樣,點解咁弱智
條友落咗嚟香港幾耐?
訓左幾耐?啱啱醒?
民賤聯成功爭取坐時光機番去以前
過去自稱港島區長大、讀

等於問連登仔condom 幾錢一樣
讀屎片
我爭取有空氣比大家呼吸
我又想參選

我會為大家爭取旺角有地鐵

有冇人會投我
西灣河無地鐵咩
你無錯,個啲“新香港人”成日話要創造第二個香港,尤其是呢啲兩個字嘅人。
柒頭唔係將小西灣同西灣河掉轉掛
有咁高水準嘅議員,我對政府施政好有信心
好明顯啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞