揀女朋友一定要揀Android 女,唔可以揀iPhone 女。。。

141 回覆
698 Like 384 Dislike
論點一:
用得iPhone 嘅女仔只有兩種可能,一係就貪慕虛榮,一係貪慕虛榮兼無腦。

論證一:
貪慕虛榮嘅iPhone 女只可以出入高級餐廳,口渴最少都要去星巴克,食個下午茶都要去Lady M 嗰隻。iPhone 女食之前重要用長長嘅指甲係到督個死人iPhone mon 影一爛餐放上ig 打卡,再係caption 到打一大串#afternoon_tea #lady_m #foodie #hongkong #hongkongfoodie #foodiehk etc.(between 有留指甲嘅女仔都有恆常嘅。。。)。

貪慕虛榮兼無腦嘅iPhone 女weekend 就一定要捉你去M+、大館等地方影相扮文青,重要影得唔靚就要你del 曬啲相由頭再影過,唔影到佢收館都唔肯走。但係你問佢邊個係巴菲特同菲比斯佢都唔撚識分。

論點二:
用得Android 嘅女仔多數都係有內涵嘅女仔。

論證二:
Android 女揀電話同揀男朋友一樣,唔在乎世人嘅目光,唔介意Android/男朋友 俾人標籤為毒撚(機),只係在乎部機/男朋友 本身好唔好(用)。Android 女用電話只係需要打出打入上下連登同用telegram/signal,唔會care 部機嘅顏色係姣婆粉定土豪金,只要用得到嘅話沉沉實實嘅黑色都無問題。呢啲Android 女多數都係真文青,平時放工就會畫下畫寫下文,weekend 放假會去誠品坐係到睇書睇成個下晝。Android 女唔追求虛榮同物質,唔介意同你下午茶食麥當勞(金拱門嘅前身),只要同你食嘅咩都係好食。

論據:
(圖)去完M+ 呢個地方,好大感觸。
https://lih.kg/hOROpT

結論:
揀女朋友一定要揀Android 女
揀女朋友一定唔可以揀iPhone 女
唔怪之得樓主冇女
善心打破零回覆
ching sick 波,快啲send 個pist 俾android 女睇
樓主有android 女
用家問題
用得iPhone 嘅女都有問題
贊成
普遍既女都係電腦白痴
唔識reset / 唔識flash rom / 唔識裝番D野 / 唔識backup

我已經同條女講左
你買iphone我係唔幫你整
然後佢一壞電話我就揀晒D android機比佢揀
買埋比佢 完
你嘅諗法就更加強烈
做得啱,女人未到80 歲都唔好俾iPhone 佢用
真,諗諗下以前識得用android嘅女, 性格都係nice d
呢6-7年開始無見過靚女唔係用iphone
巴打每個weekend 都要去M+ 企成日操腳?
用iPhone壞咗機要自己整㗎咩⋯⋯ 拎去apple搵天才處理㗎嘛⋯⋯
靚嘅Android 女多數比較摺,by definition 比較難識到
多謝樓豬幫我食哂班用android 的豬扒
女朋友用iphone 但仲係用緊iphone 7 應該點計
平時佢想買咖啡叫佢睇下d cafe-shop 佢話去711買

唔知食咩會話食m記 kfc 譚仔 茶餐廳 ,所以你個計法唔準定係指緊d 一定要用最新一代iphone既女
On9先用Android
同意
巴打你女朋友係iPhone 女入面嘅outliers,並不代表大部分嘅iPhone 女族群,唔可以一竹篙打沉一船人。

請好好珍惜
睇下正負皮比例就知連登一面倒同意樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞