高薪人士心態

1001 回覆
411 Like 33 Dislike
是撚旦搵張圖唔叫證據嫁啵柒頭
明嫁啦無嘛LOL
冇工返既都日日坐的士, 唔明點解要攞出黎講

仲要係未計bonus

呢個都係我嚟
下話
咁你搵唔搵到?
用你上網搵個張未得囉 萬能KEY黎既 幫你P多2位數都得
稅單私隱黎架喎 點會搵到啊 你以為係google果啲template?
起底起足啲啦 我食二手飯果個post你搵唔搵到
咁有未?
好悶啊
睇黎小弟心目中既高薪人士都有好多煩惱, 主要來自家庭, 物業
而且同樣會搵比自己更高收入既人比較
另外都見到有唔少人會話呢個post好多人吹水, 其實吹水與否都唔係重點, 因為社會上好容易搵到各方面比自己叻既人(未必係錢方面)

做人咁多比較, 擁有太多似乎仲多煩惱, 我都嘗試下改變心境, 不以搵錢多為目標, 以生活開心為目標, 之後再同咁多位巴絲若光年之後分享
你都知呢
傻仔係無腦既
唔洗咁認真LOL
好呀
你p嚟睇下
過隔離大把啦, 換水都講十幾頁

點解有啲同事死都唔肯換水
https://lih.kg/2799024
圖我就post咗
你班on9仔唔信我就無所謂嘅
我志在比你哋on9睇下你地幾撚井底
唔好同佢地玩啦, 你就算貼埋手寫username, 你都證明唔到張報稅單係你本人

呢d 貼糧單 saving account 嘅幼稚行為, 唔好落疊啦
反而樓上打好長會分享自己生活開支使左去邊 真確性愈高 因為係真既話實有人應 畢竟網上太多吹水
你無所謂既就上一頁比我地繼續笑柒啦
比個機會你證明自己都唔得既, 衰豬
你岩 所以我唔會再貼
啲廢柴淨係信自己想信嘅嘢
我就現實繼續享受70萬年薪嘅生活 佢哋就繼續做窮撚周圍笑人吹水
你應該係話
我就繼續享受我自己打飛機既生活LOL
村屋仔係威d, 要跟你學野
仲有人幫佢講野先好笑 笑到仆街
Exactly,屋企人冇得避。

可以避嘅係工作部分,所以早日財務自由係非常重要。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞