微博KOL如何混入黃圈成為探監師?探討 鍾梓泰 / Nic Chung / Hinata Kazeko 篤灰之路

809 回覆
208 Like 148 Dislike
定係話交bitcoin de-list?
弱智架牙石王
佢班爪牙好撚戇鳩,次次講嘢都唔係拎證據cap圖出嚟講

次次都係話人哋係熱狗、容樂其總之詆毀人哋然後無需證據就屈鳩人哋
真係唔撚明,點解世柒依個柒碌可以上到位
大佬,唔知佢咩料,上網典睇吓都略知一二啦
甩牙甩骨咁款都做到KOL? 真係on99
次次睇交加架38出文打一大段字都唔知佢講乜重點,睇到勁辛苦
最慘仲有on尻會信世柒先勁
有時坐車,見到有人係到睇佢既片,真係覺得民主無希望
佢呢啲先高招,因為佢嗰啲所謂嘅數據論文全部都係一開始講啲激勵嘅說話打飛機民或者阿媽係女人嘅道理然後中間就加一大堆九唔搭八、倒果為因、邏輯謬誤嘅數據出嚟,然之後就好似有大量證據supporting佢證明佢嘅論點咁

坦白講佢就係識得捉住連登仔同埋黃絲尤其是2019年先開始留意政治嗰啲嗰種心態,見到長篇大論講多句香港加油天滅共產黨就打曬飛機唔睇內文,就係因為香港人慣咗呢種唔親自了解獨立思考嘅諗法所以黃世澤呢啲冚家產先可以上位

因為佢哋就係唔會睇內容唔會走去fc唔會走去睇埋其他論述,個腦外判咗畀黃師k.o.l. 所以咪出事囉

又或者香港嘅抗爭處於谷底,就好似啲女人失戀咁,呢個時候最容易有啲心術不正嘅含家產出嚟迷惑你,黃世澤就係嗰啲撚樣

條含家產喺高登年代已經係過街老鼠,陶傑又笑鳩佢,根本上畀人當係戇鳩仔,係因為有班2019年先開始接觸政治嘅人因為好渴望有人帶領所以呢條撚樣先可以乘虛而入
呢個 POST 咁多【人血九大鬼】打手 平時幾條 LINE 分工做唔同類型分化 今次一次入晒同一個 POST 撐 Nic Chung 咁好笑啊

打手集團知唔知自己好撚柒,方便我 MARK 名
呢個世界呢蠢人永遠你多過聰明人
所以真正嘅本土派手足其實真係好撚慘

付出最多光環最少仲要畀人屈係鬼,然後班仆街就拍下蘿柚就走人
你條撚樣啲標準次次唔撚一樣
你用下亞厘畢道個account嘅時候人血九大鬼都唔包風師兄

簡單啲講啦人血九大鬼嗰條準則就係邊個得罪你邊個就係鬼啦

人哋其他人搞私怨你就呼天搶地華人收共產黨錢搞散香港民主抗爭,黃世澤去到今時今日仲要屈鳩椰子是無辜的,你就輕描淡寫話你講咗佢唔啱叫佢唔好咁做不過阻止唔到佢

簡直雙重標準

我就唔撚同嘅,民主黨做仆街嘅我屌,黃毓民盲撐國民黨我又會屌,熱狗搞私怨我都會屌,本土派搞埋啲戇鳩內訌我都會屌,因為我好清楚冇人係會完美

就算我當年支持遊蕙禎梁頌恆佢哋講埋啲戇鳩嘢我都會屌,但係我選擇唔會割席共同承擔

你就唔撚同,一尾包畀你嘅偶像,人哋周圍上網搞是搞分化呢就係人血九大鬼,黃世澤做過嘅壞事呢我冇話你認同但係你就輕描淡寫

你根本係兩個標準
洗唔洗我整合下面四個 POST 都可以搵幾件五毛推 POST 引導個攻擊我既結論出黎,最好笑中間不停抹黑我,講D我根本無講過既野 塞野入我把口屈我逼害你地咁好笑啊 (講緊屈我,唔係屈黃世澤)

呢排我既 POST 無跌過正評喎,勤力D啦柒頭

蕭若元台灣街頭被打 更被質食狗屎
https://lih.kg/2766592

黃世七:周冠威時代革命攞獎,所以要繼續捉鬼
https://lih.kg/2788518

[香港人唔可以慣]港共政權改寫歷史抹黑抗爭嘅同時,共產黨b隊已經開始做嘢改寫歷史,老屈手足
https://lih.kg/2796084

微博KOL如何混入黃圈成為探監師?探討 鍾梓泰 / Nic Chung / Hinata Kazeko 篤灰之路
https://lih.kg/2797455
咁陳樂行喺兩登開狙擊po Nic Chung成件事仲狹隘啦,有微博就等於過料畀人
最好笑係個原樓主仲唔受歡迎過佢想狙擊嘅人
既然只係“舊登一條友”,陳樂行又安個微博kol、探監師稱號畀人?
話Nic Chung多PR、又乜乜物物家軍,但反而自己啲分身acc因為開po紀錄被人知道哂
同埋咁嫌棄高登,陳樂行又開po開到嗰邊?
你答咗我先啦,我問你呀你話黃世澤屈椰子唔關你事呀嘛,咁721關你咩事?

點解熱狗做壞事共產黨做壞事你追擊黃世澤做壞事你就輕描淡寫?

我就不嬲共產黨熱狗全部都有狙擊,不嬲唔會偏幫

係你雙重標準
係啊係啊,last reply 做個 in-short 結論最容易將人地既論述洗走

「牙牙牙牙清」玩過 N 次 in-short summary 屈我啦,佢既 POST 80% 有「拜登」,你地真係當人 ON9
同埋我想講呢佢個標題畫風師兄篤灰

證據呢?

講撚咗咁多頁乜撚嘢證據都冇,然後有百幾二百友走去正平支持樓主

係咪而家連登真係一味靠屈只要個標題寫得好冇證據都可以話人篤灰?
我真係唔撚明
所有kol或者政治人物都有做過錯事㗎喇

大把人坦誠面對改過冇再做壞事咪得囉

唔知點解你可以盲目都認為黃世澤嗰啲人完全冇做錯到

人哋黃之鋒由以前戇鳩鳩去到而家成熟咁多,羅冠聰有一個得37票畀人攞嚟恥笑嘅小丑成長到成為代表香港出去為香港人發聲嘅國際人物

人哋都有坦承認自己當初做錯過或者有不足,所以而家咪得到本土派或者佢哋以前仇家嘅讚賞囉,唯獨是唔知點解黃世澤喺你心目中好似神一樣唔會有錯唔可以譴責

大佬人係點都會有錯,肯改過咁咪得囉,夾硬當人神咁拜只會令佢更加黑人憎
不如你比證據你點狙擊共產黨??

你就可以起底我就真係淨係出論述、FACT CHECK 同 反分化 既,但你就出「增加仇恨」系列

系既野除非去到陰謀論同 fake news 我就真係不嬲都唔理,咁 on9 野又關我乜事,你講到自己大義凜然但原來你既大義只係將椰子都只當 on9 既事捉住黎放大去增加派系仇恨

唔好同我講大義啦 ON9 屌共狗又唔見你出文
李榮浩咪又係成二千字都係冇重點
我諗有啲人正評嚟安慰吓行仔啫,行仔開po狙擊人,但仲唔受歡迎過人哋講真,成班兒登仔2019年開始先接觸政治,睇燒生沈大師細良世柒大,最愛電子唐人街,仲會有咩思考能力?
大佬呀,即係呢唔好咁天真
狙擊共產黨呢唔需要掛個牌喺自己個身體度每一篇文都要共產黨仆街共產黨食屎狗

同埋我想講呢共產黨嗰啲戇鳩新聞同埋國際笑話喺連登時事台平均每一單嘢都有四五個post,何必須要寫十個一樣嘅內容係講同一單事情呢?
人哋寫咗我咪唔使寫囉

就好似612基金好多人捐錢,星火基金都有人捐錢,但係石牆花冇人捐錢咁我咪寫文章叫大家喺facebook捐錢畀石牆花囉

但係你就斷章取義,唔通我淨係喺facebook叫人捐錢畀石牆花冇講聲火舞港612就代表我唔支持612同星火咩
我都唔明黃世澤點解會咁多人睇

一時又話帶登政府會畀donald trump做得更加強勢,塔利班同埋面啲問題會成為最大考驗

結果呢兩單嘢搞到成pat屎咁就直頭講都唔講當冇發生過

一時又話拜登會點樣點樣結果冇做到呢啲片又全部下個禮拜講唔同嘅論述

街市買餸嗰啲大陸佬講政治都冇講到咁誇張
哦原來係咁,看不見既貢獻,咁你即係無證據?
萌浩掉低樂含,樂含深潛,世柒接力
in-short summary 去否定一個人真係好容易,搵幾個「職業連登仔」就可以引導到相同結論 (大部份唔基於事實),但呢班「職業連登仔」永遠只有否定無任何建立,但真係專注「論述」既就咁樣從此被人人格抹黑而被人否定,最後成個民族就產生「論述枯竭」既問題。因為再無人產生「論述」去為「行動」賦予意義,加埋故意引導去陳義過高既高成本行動,就好難倡導行動,抗爭就自己瓦解

其實好容易知你地做乜
咦,今朝到世柒接力喎
幾時搵埋林忌入黎,整番個甲澤老人院同窗會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞