微博KOL如何混入黃圈成為探監師?探討 鍾梓泰 / Nic Chung / Hinata Kazeko 篤灰之路

809 回覆
208 Like 148 Dislike
19年6月9日,100萬人遊行
6月16日,200萬01人遊行
7月1日,佔領立法會
然後7月9日,當時34歲嘅鍾梓泰NicChung(風師兄)只有一個問題
(2019-7-9 来自 微博 weibo.com
「這裡,還有人記得我嗎? ​​​」

渴望成為社交名人嘅鍾梓泰,網名阿風/Nic Chung/Hinata Kazeko嘅佢
多年同健吾、容樂其等網絡KOL互tag
經常亂入網絡私怨,但未如前兩者咁上到位
卒之喺2020靠呼籲人戴豬嘴擦邊球上位,成功受蘋果訪問
踏上恨咗多年嘅知名網友之路

(蘋果訪問已消失

美國國防部報告都指出,自19年起香港社交網站同論壇充滿中共打手
尤其Facebook同連登最甚
健家軍、容家軍力捧下,忠於撐豬嘴屌泛民嘅路線
鍾梓泰卒之成功成為獲文匯報頻頻點名成為黃絲KOL

然後,佢口口聲聲嘅朋友
爆炸品案被告手足D1、D4忽然被捕
鍾梓泰一口咬定係Patreon賣相嘅「電子雞」搣時潘篤灰
但前中国微博KOL鍾梓泰掌握咗幾多手足資料,交咗幾多出去
點解一直轉移話題避免人懷疑自己,呢樣真係不得而知

自居唔係黃、一直出Post屌柒黃絲嘅阿風/Nic Chung/Hinata Kazeko
又自言經常俾手足邀請探監

到底一個2019年完全唔出聲,冇感覺嘅人
到2021年仲一味屌柒垃圾黃絲泛民,死唔認黃嘅人
如何可以成為一個探監師?
Sorry 仙道彬至今未有時間聽佢分享心路歷程
唯一肯定嘅係
每逢鍾梓泰「出征」,無論話題幾瑣碎幾無聊,
必有一大堆假ac捧場

係人係鬼自行判斷

本來健吾/容樂其/鍾梓泰哩種奶共屌泛民
自不然都會吸引網絡流氓、五毛,無日無之
本來只需要Unlike就好
但而家仲話要做探監師
大家自己睇路、小心
留意返呢條鍾梓泰從來冇講過自己係抗爭/對抗中共
根本自我定位係一個藍絲,亦都搵緊大陸錢
所以俾人踢爆係藍都係0成本
但相反介入大量私怨可以獲取抗爭者情報
進可篤灰,退可搞是搞非,混亂黃圈
幫周顯、徐家健都整翻個 profile 啦,同一個 network 黎

鍾梓泰現時facebook網名為Hinata Kazeko
https://www.facebook.com/nicsama
仲有一件劉正

佢老婆係黑警

佢從來唔講老婆乜水

鍾梓泰、健吾(葉鍵濠)、劉正、容樂其四大共狗

大家要查清查楚
佢係唔係同肥蔡好熟?
見無咩人應你,幫你推吓post喇
得世柒應就幫你推推,順便share你D偉論

前區議員助理工作時錄音隨時交予政府 兩區議員流亡海外
https://lih.kg/vpOCEfX
「係證明李譯喬老婆丁樂婗妄想老屈成性
老屈陳樂行強姦,轉過頭可以R陳樂行做SP
老屈劉家衡拋棄手足,轉過頭自爆原來一早錄定音隨時報國安
自己冇證冇據可以屈人收埋條片
人地有CAP圖就扮睇唔到

依個po就「然後,佢口口聲聲嘅朋友
爆炸品案被告手足D1、D4忽然被捕
鍾梓泰一口咬定係Patreon賣相嘅「電子雞」搣時潘篤灰
但前中国微博KOL鍾梓泰掌握咗幾多手足資料,交咗幾多出去
點解一直轉移話題避免人懷疑自己,呢樣真係不得而知」

潘鳳去英國唔夠半年就想幫佢洗底
到底係幾無知先講得出風清係2020年先彈起
最近痴埋私怨cls區議員助理
教佢喺區議員辦公室裝錄音報國安

前區議員助理工作時錄音隨時交予政府 兩區議員流亡海外
https://lih.kg/2794131

Share埋幅圖吖唔該
條女諗住痴陳樂行做SP唔知搏乜
點知陳樂行唔受
佢哋無聽過名錶論壇?
我都唔講AK Zone咁耐歷史
李文浩同陳樂行就真係咁幾多年都彈唔起
瘋狗症PR全面進場
一野引撚晒你班打手出黎
快D搏表現

Share埋呢張呀不如
無知一問,名錶論壇係黃?
微博痴中国水Try hard搏上位大家有眼睇
吹下水上位唔係問題,唔好害香港人吖
張profile pic好熟面口,改圖嚟?
唔洗浪費網絡資料喇,我係你就del咗潘鳳個段開過個啦,成個po都係電子雞味無人理㗎
文匯當source
準博士劉浩基個張profile
定係我記錯名,淨係記得浩基
林浩基自膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞