荃灣男警意外遺失警棍 籲市民如拾獲請交回

145 回覆
6 Like 301 Dislike
一名隸屬荃灣警區的男警務人員,昨日(2日)發現意外遺失一支警棍。警方接獲報告後立即展開調查,並在可能遺失有關物品的地點搜尋,暫未有發現。案件列作「遺失政府財物」,由荃灣警區人員跟進調查。
警方呼籲市民如拾獲有關物品,應立即致電999或盡快把物品交到就近的警署。
又放陷阱卡屈人藏有攻擊性武器
一日內兩警遺失物件 執勤警山頂失隨身攝錄機 警指機內無任何片
休班警火炭籃球場打波放低銀包 連同警察委任證不翼而飛

田心警員遺失警察手提電話 警稱機內無個人資料
2021年3月20日

鐵路警區巡邏小隊男警元朗警署內遺失記事簿

男警員觀塘遺失隨身攝錄機籲市民如拾獲交還
2021年4月30日

觀塘男警遺失警察手機 未知有否安裝「行咇易」 9 日內第 3 宗警遺失政府財物案
2021年5月4日

中區巡邏警遺失警察記事冊 涉個人資料

西九龍衝鋒隊警員遺失後備攝錄機 警接報搜尋未有發現

大角咀商場廁所內現女警失槍

香港仔警員遺失隨身攝錄機警呼籲拾獲者交還
2021年7月25日

葵青交通警遺失警棍 籲拾獲者交警署
2021年07月28日

沙田警區警員遺失槍盒及兩空彈匣 警﹕沒有載槍及子彈

男警遺失警察記事簿 恐洩個人資料警方跟進

警員周一大角咀執勤時遺失警察通訊器
2021年10月27日

警員屏山遺失通訊器未尋回 列遺失政府財物處理
2021年11月12日

歡迎補充
就嚟同警察犯罪實錄一樣有金剛棒
無野既
警隊內部訓練
如果唔係下次偷野又比人捉到
跌左野試下唔好搵
跌咗野試下唔好搵
唔見野都負面?
原來做咗警察就會呢世都唔跌嘢
長知識了
以前就話唔見左野會花紀錄影響到升職,依家打人比就者影到都會照升職
跌左野要全香港人一齊幫手搵?

練緊打狗棍
又想放陷阱屈9人
等錢洗賣左?
唔好嗎,告你持有攻擊性武器,之前好多人,執催淚彈壳,被黑警告藏有彈藥
你返工整唔見公司野
睇下你老闆有無正面印象
除左拎枝棍入公廁捅自己菊花

諗唔到枝棍點解會唔見
有無咁易唔見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞