FIFA22 Ultimate Team 討厭區(71) 準備TOTGS

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
理性討論
戰術方面仲有問題
我成日防守時中前場都係散步唔回防
點解禁戰術先好啲
有無高手教?
喂原來q3同28重覆咗㗎

下個post幫手改返
都係都係 差4速 玩埋依個星期試下轉用先
Thx清
好的我再試下
偽9號咩情況用好?
而家試緊442,kaka同felix打前,kaka做偽9號咁 唔知岩唔岩
我想認識那些高手,向他們學習
我反而好奇想問返你
xavi你覺得勁唔勁?勁係邊?
入左堆法甲rg等爆升 今次我拋頭露面啦
打WL悶到瞓著
無聊到係咁買d supersub
換入嚟玩下

IF Zakaria 13K好抵玩
領先兩球個陣
換入嚟掃晒d波
你覺得cm傳上去搵唔到人可以set一隻假9
其實變咗似4231嘅cam咁
本身無接觸過,見到咁多巴打傾又有啲興趣,
想問下邊個pro好睇
係 我而家就係咁set 我本身kaka都係打cam
而家442 set左佢做偽9 會得閒返黎幫手,有時又會好似前鋒咁 衝前走位比我隻派路長傳
好似好過就咁cam 唔向前咁
應該冇錯

4231好似都係meta陣 但我唔知兩隻cdm會唔會太後,攻唔夠力
其實4231係偏防定攻多d
我鐘意佢唔高身型有啲壯
起碼佢搶波攔波都有用 雖然佢無射術 但鐘意偏防守型中場可以用佢
同埋佢防守方面係積極過pirlo 你睇Futbin可以睇到
積極係指workrate?
我隻派路有時都幫到截波同守,我覺得cm黎講都守到下,係比唔上正宗cdm
我之前上futbin睇都見人問mid xavi定mid pirlo d人都答佢 they're basically the same
可能各有各好啦,只係派路既健康射我真係打晒飛機
等佢ligue upgrade定咩
冇話有冇錯
係睇用落順唔順手

4231偏防
442其實偏高,多數配高depth逼搶
你可能有時會見到兩隻cm防守散步
如果呢樣好大問題嘅
一係練好啲手控一係轉做有cdm陣會守得好啲
442偏攻*
咁巴打我想問角球可以set 禁區內人數
但有冇得set 指定某個球員企禁區外?
我想叫派路企禁區外接應,但佢次次都係企勁後自己半場防反擊
轉咩陣都係咁

EA弱撚智
好 thanks 巴打
有時角球都唔想斬中頂波 佢又自動放晒我啲中堅入人禁區 比人打反擊好慘
原來一路用錯鏡頭轉咗coop camera 順到連贏幾場上elite
咁撚快??
我換左張卡兩日咋大佬
守兩隻都廢
攻沙維靈活啲 扭波/搵位畀波易啲 派路有5技但張卡balance低agility都唔高 模組又唔靈活
以上講緊mid
(其實呢個價位嘅中場icon大眾都公認係廢卡....)

而prime沙維再勁prime派路成條街 快啲 防高 夠氣
你控佢咪會防
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞