[I/A] DRAGON QUEST TACT【77】龍廢人嚇x死玩家

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

官網 : https://www.dragonquest.jp/tact/
Twitter : https://twitter.com/DQ_TACT
攻略網 : https://game8.jp/dqtact
攻略網 : https://gamewith.jp/dq-tact/
檢索用 : https://dqtact.net/

【怪物一覽】

【耐性一覽】

【刷錢QUEST】 1體 = 7 gold
8-8 S6 宝石 マド ライダー 牛鳥
9-3 S7 宝石 人食い草 オーク
10-3 S7 宝石 スラナイ バブル 猫まどう
13-2 S9 キラマラ プリズ 人食い箱 デン竜
14-2 S9 宝石 死体 つちわらし

ランク=RANK
タイプ = TYPE
こうげき力=攻擊力
しゅび力 = 守備力
すばやさ = 速度
かしこさ = 賢
いどう力 = 行動力
ウェイト = 重量
とくぎ = 特技
そうび = 装備

設定翻譯
グラフィック簡易設定【圖片簡易設定】
ON左D畫面會爛9晒,機能不足先ON

クリア済ステージシナリオスキップ【CLEAR左既關可以SKIP劇情】
基本唔會OFF,除非你好中意次次睇一樣既劇情

行動決定の確認をスキップ【決定行動後既確定SKIP】
你唔ON既話,戰鬥時每個行動都要問你係咪確定,手殘人建議OFF

スリープ無効【SLEEP無效】
ON左掛機時唔會自動SLEEP MODE

一括ダウンロード【一次過DOWNLOAD】
就係一次過DL晒所有野

AUTO 方針果4行係點解
ガンガンいこうぜ=全力攻擊
(毫不保留MP攻擊敵人)

パッチリがんばれ=隨機應變
(時攻時守,有時會用輔助技)

いのちだいじに=生存為原則
(看需要補血或用輔助技)

MPつかうな=不使用MP
(全程普攻)

每日關卡
打金屬史,多出連技怪最好,但含屬性一律無效,兩隻好似未見過會逃走,如果真係走就先破任務再用skip卷啦

打錢 (1日3000月費X2)
打種族coin, 最好彩係出碎片+兩粒coin, 每100粒該種族碎片可以換S覺醒石,2粒coin可以換任何種族碎片1塊

打rankup
只有最高10000難度才會機率出彩虹寶石但不會出"石頭",打中級吧
星期日全開種族系

屬性武器關卡(非必須)
相比活動送既較為渣d, 但都叫做撐場用,可以鍊金谷全hp , 唔係把把都有加hp , 所以後期有閒置體就每個屬既兩把都打哂出黎
萬能石係FOR全種類武防(最珍貴:A級鬥技幣換B級活動送),亦有種類級的萬用石(劍/杖/短劍等等)
掉率感人

技書關卡
除左地獄級基本上你應該都輕鬆
覺得自己戰力接近18000可以挑下既,例如火屬怪真係只有火屬技,搵d對應激減怪試下
最好掉落up先拼鑽打,否則少到你懷疑人生
另外想講skip卷,其實應該係用黎skip哂技書關卡地獄難度,因為真正利用佢,但前題3個內置任務要破其中999傷害係新手最難破,靠加攻buff同減防技疊傷吧
閒時:
地獄級一定掉A書(1-3/4本),B書可以唔掉,C書都係

八岐大蛇
打到幾多層就幾多層,我打到7f暫時放棄
因為堅係自虐,A寵大技唔突出,50000武打到出年,體力咁珍貴對我黎講唔會花呢度,悉隨尊便

故事主線
有normal(1-16章)同hard(暫時到6章)
普通難度必須通關先開hard,而hard會掉rankup S6素材,至於難度方面。。。。
skip卷都可以用到,當然留俾H5-3/6-3/地獄級技書

限時活動就盡量把掉落A寵練到4至5凸
其他低階新怪睇自己體力分配
(如果係保護同伴既寵必練)

鬥技場
每期大約6,7日?每期都有特色
好似第9星期係物技傷up
第10星期係無重量限制
有樣野暫時有得bug下,就係玩完第3場後可以洗對戰隊伍洗到你覺得係廢既就等聽日
但最後一日洗左都無用,新一期堅會重置
鬥幣換寵1隻,凸唔凸隨你,因為條路好長

戰鬥之路
關卡不消體力,但出場寵限死
掛機重點之一,你抽出黎既ccccccccba就係用黎呢度練,所以對rankup石同錢消耗巨大,仲有你舊電模擬器只有藍蝶bs先開到,但大半個hang一次
練黎做乜?除左體力上限,有好多BC怪獨有技能加上屬性相克可能突然幫到你解卡關
只有活動先會重覆打俾活動幣,最難有1-5粒

突破能力
第1凸 = +5%能力 & 附帶獨有特性
第2凸 = +5%能力 & 某半減耐性提升激減
第3凸 = +5%能力 & 某技威力UP
第4凸 = +5%能力 & 另一半減耐性提升激減
第5凸 = +5%能力 & 某技威力UP

以上攻略未夠全面,但d野熟哂既話你已經就係一個老手(by本仁廢青巴
我嘅處女新po
搵返個舊帳,而家有咩pool要抽
有無話要突邊隻?
同埋想問下入面仲有無邊隻係仲有用
定係都係新怪屈哂
得火拳女有用
新怪小丑同大波妹好有用
橙屎喺鬥技場仲有機會出下

竟然西多
大家都唔想再玩運game
個個月開花西多噴毒噴眠煩到嘔
貢獻0同270嘅兩位
再係咁的話………
有2突
如果勁到太屈可能考慮用周年券變3凸
龍魔人回mp上調
唔覺得勁左
1突都係咁上下
會入驚貢獻下放心
玩新GAME刷膠好似仲開心

無首抽5星都可以屈臭

不過聽果邊POST講第3章後就惡起上黎
你哋都有玩? 我28抽無5星
見到一開始要人睇段片同要玩1-15就算, 反正抽左4個唔同4星
總之有兩段砍嘅就係好嘢
極級垃圾game, 我先讚唔落
我唔係雲玩家嚟㗎
可能係puzzle game通病嚟

無技出即輸
其他puzzle game邊有佢咁多limitation
要5連,又一定要直線同33直角
但勁多關開三條lane比你,玩條命咩,onl9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞