有條友揸咗架Tesla落沙灘揸唔返上嚟

232 回覆
1067 Like 11 Dislike
好似係小欖嗰頭?
4x4都未必下下成功
又係喎
無知一問
snow mide同平時行有咩唔同?
雪地唔夠咬,好容易跣呔跣到起唔到步
呢啲位唔係愈大力就愈好,相反盲目畀油/畀電只會一直跣落去,個轆自己喺度轉而車唔郁

汽油車叫Snow mode ,Tesla叫脫困起步,其實都係一樣原理,限制扭力輸出同控制四個轆嘅轉速,唔好畀佢鳩轉

btw 真係好嘅車會有齊snow/sand/rock etc.
Tesla 幾先發明倒科技司機智商正常先可以開車
一個寶馬一個tesla 都係比傻西揸
上車要係個mon 答幾道IQ 題
合格先比你入R/D 波
乾沙梗係走唔到

試下整濕啲沙
我唸呢個同價錢無關同車嘅類型關係大啲,搵個超跑去行沙地泥地一樣死,唔代表超跑會平過land rover,再講其實係香港車稅特別貴啫,係美加tesla同land rover差唔多價。
新車喎,電動車唔知怕唔怕咸水
入個下入到
應該部車擺太耐 重得濟食左落沙
車主又唔識處理 係咁比油 結果愈食愈深
呢啲有兩塊板應該可以脫困
再唔係試下係轆周圍啲沙倒水令佢form實啲?攞番個抓地力
Model X咪得可惜佢無錢買
有撚咁醒咩
佢諗到就唔會碌落沙灘
街軚land rover應該一樣死
請問有咩車可以行到沙地?係咪越野車先得?
之前有架寶馬有落無上 今次我揸Model Y 仲唔得?
鋪紙皮算喇
ON9笑L死
問條女拎4塊M巾索滿海水,貼實4條車呔底,一開車即搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞