[量入為出自給自足Moneyball] 狼隊 對 利物浦 1

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
D留言飛得咁快,飛走左啦
嘈咩先,講下?
屌 foul Karen未呀
Yoyo day marf 呢3個應該鐵膽?
Nat Phillips is just one of the names that Newcastle’s owners have discussed as they look at strengthening their squad in the January transfer window. #awlive [telegraph]

10m fast trade
【Now Sports】一份關於英格蘭對意大利的歐國盃決賽調查報告出爐,披露當天竟有球迷私下推走不相識的殘疾兒童,假扮家長「搏懵」入場觀看球賽的荒謬事。今夏7月在溫布萊球場上演的英格蘭對意大利歐國盃決賽,令英國球迷變得瘋狂,不論賽前或賽後都造成極大混亂。2000名沒有門票的球迷成功闖入球場,當中只有400名球名即場被驅逐,有關當局決定為事件展開調查。

經過4個多月的時間,一份厚達129頁的檢討報告終於出爐。報告提及到當日情況混亂,有極其渴望入場觀賽的球迷竟私下「帶走」另一名球迷的殘疾兒子,推著輪椅假扮家長試圖矇混過關,為求達到目的,不擇手段。

報告指出,英格蘭最終不敵意大利未嘗不是一件好事,原因是有6000名未能入場觀戰的球迷早已在場外守候,若三獅軍團相隔55年後歷史性奪標的話,他們當時極有可能衝入球場慶祝,情況將不堪設想。總括而言,報告指一眾場外球迷沒有意識到,這場決賽不僅是一場球賽,而是極具全國意義的場合。

Cls fans
karen真係癲,仲未foul得
Elke
https://www.skysports.com/football/news/11661/12484899/premier-league-clubs-to-speak-out-against-proposal-for-independent-regulator-at-friday-meeting

嚟緊班主就要坐埋一齊review fans提出嘅建議

Fan-led review: Key recommendations

-The UK government should create a new independent regulator
-The independent regulator should oversee financial regulation in football
-The independent regulator should establish a new 'fit and proper persons' test to replace the existing system which would also include an 'integrity' test on potential owners and 'real time' financial checks
-Fans should be consulted on all key off-field decisions through a 'shadow board'
-Equality, diversity and inclusion plans should be mandatory for all clubs
-Key items of club heritage should be protected by a 'golden share' for fans
-A new corporate governance code should be set up
-Women's football should be treated equally and given its own review
-Stakeholders should work to increase protection of welfare of players leaving the game
-There should be more support from the Premier League to the pyramid through a solidarity transfer levy
【足球界米高‧佐敦】

NBA專家Leigh Ellis讚譽沙拿媲美米高‧佐敦。

「睇沙拿踢波,就好似睇米高‧佐敦打波一樣,親身欣賞米高‧佐敦打籃球並唔係人人都有機會,但呢件事係永遠記得及珍而重之。對我黎講沙拿就係︰嘩!」

「現場睇沙拿喺場上,佢的確有少少似美斯,並唔係高大威猛嘅球員,但當佢一拎到波,總會希望會發生一啲魔術一般嘅事。」

「去晏菲路球場睇波(利記主場對阿仙奴)前,我有留意埃及嘅比賽,我心諗唔該唔好傷呀,我知道入場係睇利記比賽而唔係集中欣賞沙拿,但既然一場去到,當然想睇到佢落場。」

「佢嘅入球係整體合作而出現,並唔似好似對曼城或屈福特咁憑佢一己之力破關,當時我就諗唔該出一次超必,等我一世都會記住呢一個情景,最終係祖達入咗一球靚波玩謝對手後衛及門將。」

「米高‧佐敦或者退咗休好耐,如果要用一個現役球員去形容,或者係史堤芬‧居里(Steph Curry),居里未必好似勒邦‧占士咁有強健體格,但佢絕對係一個球場魔術師,無人能阻。實在跑得太快,而且聰明,加上總有方法隨時使出新魔法去擊敗對手。呢啲都係沙拿及居里嘅共通點。當你以為佢地已經表現得最好、最屈機時,佢地又會有新招數令人喜出望外。」

「美國及英國運動嘅最大分別係喺美國好多時球迷都係開波後先慢慢入場,入到場又可能會不停用電話;但黎利市睇波,開波前十至十五分鐘球迷已經入晒場準備好欣賞比賽,載歌載舞。球迷就係令球賽氣氛提升,每一場比賽對大家都係充滿意思,並唔係只係星期六無所事事不如入場打發時間咁!足球對英國人就係一切。」

「當球隊贏波,以紐約人為例,麥迪遜公園會係一個妙不可言嘅地方。紐約人今季打咗十幾場波,充份感受到球迷嘅熱情,每一個投籃都係重要嘅投籃,每一球都好似致勝入球嘅喜悅。當紐約人贏波,麥迪遜公園可能係全世界最好嘅睇波地方。」

「(高普與阿迪達發生口角)呢啲情況喺籃球場都會發生,呢啲細節可能足以影響到一場比賽嘅勝負。有時候主場球迷會受到場上嘅事感染而變得更落力打氣。」

「籃球術語係技術犯規,等同足球場上嘅黃牌,累積兩次技術犯規就會被罰離場,有啲時候教練或其他球員會嘗試做一啲動作去令場內火花提升,將氣氛推向高峰,往往都有成效。」

「我最喜歡嘅係發生口角後,高普向主場球迷示意炒起個氣氛,當時利記仲未入波,結果唔使好耐就取得入球。」

「整個體驗係我夢寐以求,天色好黑,天氣好凍又大霧,但我認為呢個係十一月黎到利市睇波嘅最好天氣。」

「去加勒比海會追求陽光與晴朗,但假如黎到英格蘭北部睇波,凍先最有感覺。」

https://theathletic.com/2993171/2021/12/03/it-is-like-seeing-michael-jordan-seeing-salah-and-liverpool-in-the-flesh-for-the-first-time/

#LFC #YNWA #WeAreAnfields12th #A12HKMO #A12OLSC #A12LFC

好想朝聖
一周雙賽真係毒撚福音
聖誕快車都係
來吧 撐爆軒仔 全部迷軒浦頭
聖誕冇波睇
今晚返軒浦頭
高普好似話今晚會大輪換
大勝吧!我狼!
咁有錢梗係叫高啲
你急要丫嘛
快啲走唔好再喺垃圾利嘥時間
好彩武肺前去左,睇住沙拿單刀入獌狗波
下次再睇應該係移民後了
今晚一齊睇
殺破狼!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞