59歲湯告老伯又玩命

259 回覆
730 Like 7 Dislike
你啱你啱
我本身誤會哂你既「train 」呢個字
我分開左「學」同「train」兩個概念
咁講你會唔會明點解我一路會咁應你?
將來有得上太空應該有佢份
係呀都好期待topgun2上, 堅持唔用CG, 自己學埋揸F18 大黃蜂!

https://youtu.be/bHt1IbuYgJo
佢有冇黎香港坐地鐵捱住隻門先
其實當年iron man搵佢可能有更多精彩鏡頭睇到
不過可能唔符合iron man形象, 因為佢要露頭
同埋湯告老歸田冇咁風趣
我覺得每集都有賣點
第一集最經典,集集都會credit 番垂釣個動作
第二集最靚仔,湯佬全程曬傷mode ,全身紅哂但都仲可以咁靚仔
第三集最佳反派,PSH 真係好癲
第四集最有創意,眼球追蹤screen,軍褸X飛機褸
第五集最危險stunt,爬飛機唔似其他可以靠練黎提高生存機率,純運氣,一中石頭同中槍一樣
第六集最佳 Cinematography ,場景比例靚到每一幕都拎到黎做 wallpaper
屌你老母佢真係好撚癲
收皮啦你講你就叻 分分鐘玩bungy jump你都腳震啦
睇住top gun 1 頂住先
當年上個陣未出世 希望2上個陣出番1
靚仔特技人
只能夠話湯告老師清楚而家自己既價值
就係 佢 x 職業特攻隊 x 親身上陣玩命特技場面
三樣野掛勾哂 最吸引到觀眾入場
湯佬近年拍其他片都未必有咁好票房
加咗 CG 雲影響之後觀感,會睇落好假
好似F9 behind the scenes都係一樣有好多真實鏡頭,但係加太多effect 搞到好假
睇戲變咗睇 PR 宣傳
係錢,當年唔夠錢請老湯先搵其他人 果陣ALLIN拍出黎諗住唔得就成個MARVEL執柒左佢
搵少個特技人,拍嗰時唔使就位唔使補shot慳時間,後期做少個CG換塊面落去
咁好嘅演員邊到搵
Topgun 1 我細個時起碼睇咗10次以上,每次我老豆啲fan 來我屋企食飯打邊爐,佢就用呢套戲曬佢套音響比佢啲老友睇有幾勁!

人哋正職係幫紅牛揸F1㗎
佢真係對得住套戲嗰名
拎電影公司錢幫自己報興趣班學飛同保險啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞