班油車閪日日追住Tesla黎咬做乜撚

266 回覆
92 Like 268 Dislike
Tesla 多呀嗎 又平又多配套
真係淨係因為tesla 多所以屌tesla? 不如諗多幾步?
家下送部入油車比我都不了,我朝朝早起身滿電,想去邊就去邊
今朝T撚又撞到汀九橋全封啦
乞衣
多過的士
你鍾唔鍾意佢都係全世界最好賣嘅電車
無得改變
以前未有Teala 咪又係屌benz L bmw L ,
咁依家原本比人屌開個班車主 個個轉哂去tesla .
變左Teala L 係日經都好正常,
仲有的士狗小巴狗依舊日日有人屌,
其實再嘈落去都無意思,
要買要揸既人自然會去馬,
有人講得岩,數據野無得呃人,
現今係有補貼,出車平係事實
市佔率跌緊,好快唔係

啱啊所以俾人講兩句teslun就開post真係好玻璃心
好多傻鳩淨係 「 聽人講」
可能平時只係坐巴士既鍵盤戰士,
車都未養過
唔比人地泊車食飯?
差完電一定要走架咩?
其實個post做咩由講tesla變左油電互屌依家電車得tesla咩

題外話,支製model Y要回收,唔知香港有無份
on99 咁要快就去sc 啦
其實愈黎愈多車廠整電車,所以其實全部大廠個市佔都跌,只要tesla 跌得冇其他大廠咁勁,佢都依然係龍頭。同埋tesla 下年德州廠同柏林廠開始生產,個市佔好大機會升tim
tesla d回收話就話回收,其實係經ota update 個software 就搞掂
其實唔應該再吹奏電車
油車世一
我住屋苑,無自己充電位,得一個公家位,但係老實講商場大部分都有充電,見到有就充,而家揸電車係要有少少規劃,就好似電話唔會去到無晒電先充一樣,有咪吉下囉。

下下講到輪大米排隊充電,根本大部份都係非車主或者無車牌,揸得嘅唔會唔知邊度有得充邊度無,有入群組嘅都知邊幾個充電黑點,避之則吉啦。

我印象中輪大米充電得剛剛出model s,得幾個SC,十部車排隊,同埋而家黃大仙中心快充、yoho、天盛、青衣呢幾個熱門地要排隊,同埋成日有爭執。

Tesla當佢係件科技產品,識用識揸係要少少智力同埋科技運用能力,好似呢一兩年成日見好多車主去海港城,去到又話無差電,其實K11做緊泊車優惠,幾蚊泊一晚,成層B4都充電位,你揸架Tesla但係唔識更識資訊同運用部車,活喺20年前,真係幾痛苦架。

基本上識充電,電車堅係爽,淨係無油錢就已經去邊都唔使諗,夜麻麻將軍澳去元朗食完野,再去清水灣夜釣,朝早入大埔食早餐,食完返屋企,有得吉就吉,無得吉就第日出去食飯商場吉。

不過揸電車,你撞唔撞我唔care,但係未做到一位一電之前,唔該守下充電禮儀,留個電話,唔使下下俾人post上網,醜怪架。
同埋如果好鐘意泊街,覺得入車場俾錢泊車係打劫,真心唔使諗電車,就算你有無限SC,去到要等都係會屌
今次好似係避震出事,應該換件
只係話多Tesla落地係因為稅務優惠
唔係Tesla同電車本身superior
至於電車優越唔優越
已經有ching講左
除非自由市場都打得贏 好似iPhone 咁 否則都係打飛機
停車熄匙依樣野如果香港加強執法
相信又多個新Point
我冇渣車既,但想問下一個月電費同油費差多少錢左右?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞