班油車閪日日追住Tesla黎咬做乜撚

266 回覆
92 Like 268 Dislike
Nokia 撚追住iDog咬
個post成陣廢中廢老味
睇完啲回覆就明點解幾間大廠加埋都唔夠tesla值錢
其實電池容量同叉電技術年年進步
量產車下年出個堆分分鐘都過800km續航起步
俾七折佢都560km
油價升而電價低
連保記都出豪華電車,除左死忠,有邊個會買油車
已經唔計未來智能駕駛科技升級
車廠明知2040-2050前全部淘汰油車
仲扔本同你研發油車咩?心照啦
除左豐田自己條生產線太大 綁死無得即時轉型
細廠都出電車多過油車
心結問題
我都同意內燃機有佢嘅特色
但電車係大勢
無辦法
最叻一咪彈人地依到唔好,個到唔好

又唔諗下真係咁差又點會愈來愈多

最尾拎尾彩就達一句 「 遲下無補貼就點點點」之後就永遠無回覆

成個牛佬咁走住黎屌

我承認電車配套一定無油車咁好 但係洗費的確係差一截

自己都個過來人,以前一樣係電油車
On9啦 係電動車零件間間車廠都唔同
好多零件要靠入口
整一整個成本勁高
單次維修成本好高

唔似油車咁 零件通用
加上數量多 一街都係
單次維修成本低

所以電動車保險費先咁高
你唔識咪亂up啦 屌你老母
我覺得萬零蚊真係接受到
成年都無其他洗費
咪當比下牌費囉

我只係講自己Case , 「人地講」 個D 我唔會理
係咪講笑
想知油車有咩件係made in hk? 學野
零件通用又係想學下野...
同牌子都未必可以通用啦

講真電車油車都冇乜所謂 各有各喜好
但一出咗電車, 就有部份車主就覺得自己高人一等
搞搞下咪變咗有你冇我 係度罵戰 (睇呢個post都知)
你有無見過idog 要死狗咁排隊叉電?

樓豬係鍾意拎全新電車同啲牛肺比
唔想拎新車同新車比
香港人咁算死草電車都愈來愈多
咁你認為係大部份人計錯數定有班人食古不化
iDog俾Nokia撚笑要日日叉電
Nokia撚可以叉一次用一星期
成個post 成陣廢老味
仲有個班日日Post tesla 炒車既戇鳩先好笑

油車唔會炒既

明顯係司機on9 , 再者你話整貴份保,我又唔覺得有幾貴 , 貴過三兩千又揸唔起啦咩唔通

定油車個個份保都係一千幾百?

換左偈油,波箱油,火嘴 未呀
柴油撚表示
一句講晒,揸左返唔到轉頭
其實要整都唔係貴同煩好快就搞得掂
電車 =/= tesla. 你見有無人屌e golf? 有無人屌tacan? 點解係屌tesla?
認同電車真係大勢,不過攪清楚唔係Tesla
揸tesla就=坐住部高科技產物
緊係高lv過你啦油車撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞