試當真 (叱咤) (修/豪/賢/Locker/Jessica/慈/Yanny/其/9896/ern9)(37)

1001 回覆
25 Like 26 Dislike
呢條所謂黑歷史都好好今次呢條好多啦老實
無錯,我係想睇試當真,唔係想睇咩Ernest案內所
條條片都有佢,又唔係好戲
ern9 呢排咁多戲份
冇計 channel開始上軌道 本身主力既成員都多左好多job
情況就好似show前個排咁 好多幕後都要上黎頂

不過今次個角色係幾啱ern9做 似係做開鳩/尷尬野
題外話,locker帶左眼鏡同平時個樣都幾大分別
Locker扮得似啲喎 ern9溝通得太似正常人
Ern9即興能力高啲 Locker好似就住咁
套片尷尬在未來人個setting無乜特別 除咗似prank外玩唔到其他效果
如果睇Borat, Nathan For You, Who is America? 主角係外型同人設都好出, 直頭跳出演員本身,
而家睇第一集淨係覺得locker同ern9係詐傻, 唔係令人覺得佢地做緊另一個角色, 希望第二集會有啲戲比佢地演, 唔係做返自己去扮on9
留名
我都get到係咁呀
但係完全唔好睇吖嘛...

未來人除左話自己係未來人之外就冇其他野去support
其實我真心覺得最近三巨頭啲片都有少少退步

許賢個手機殼廣告條橋我覺得係幾得意
個殼勁到隕石都打撚爆喎
但係拍出嚟真係幾無聊,好平鋪直敘得嚟又冇乜好笑位

跟住黑鏡個頭本身開得勁靚
但係個劇本去到沙灘就係一大堆講解背景/故事意義嘅對白
唔可以話拖,但係都幾悶
完全睇唔出係修哥出品

去到豪哥果條
上面都好多巴打話中間節奏勁拖
係個尾救返

反而不良煩就我覺得好撚正,個節奏爽快又多笑位
唔係話節奏慢就唔好,一鏡學修咪正
但係好多時劇本/演員都冇乜野好睇
咁你一拖就變到好無聊/有少少說教feel

利申真係Day1開始睇,明白佢地好撚忙
但係我覺得真係得返nero同ellen有貨派
啲柒頭咁撚鍾意報狗
其實算係prank咩
prank觀眾
應該無下集 可專心等試玩毛+同囚
一定唔係 佢2個做緊戲嘅話 真係好屎戲唔知做乜春 認真想玩嘅話就真係7過阿輝 不過放心觀眾都唔知佢地做緊乜撚 可一不可再
我覺得又唔係佢影響嘅 但好明顯呢1,2個月啲片質素參差咗好多 scale大咗但質素低咗就點都講唔過去 唔可以再用忙呢啲藉口 如果兼顧唔到質素咪姐係唔配有呢個名氣 遲早會被市場淘汰

ern9屌唔落 幕前得佢同3條女係明顯有比心機落channel 希望佢地會有進步 更加配得上試當真帶比佢地嘅名氣
dc三哥?
咁其他人唔覺得個尷尬係正嘅咪踩囉。
又係你要問做乜”又踩”,答番你又話理解有問題

你咪自己睇吓D留言,自己睇吓D人踩乜,又有幾多人同你一樣覺得依隻尷尬係正囉
係條友唔知用咩眼可以睇到依條片有舊cap鳩味啫
根本完全兩回事,仲要夾硬話個尷尬好正

其實佢盲撐到咁仲尷尬
工人姐姐以為佢哋係白卡佬,報狗可以理解嘅…佢哋之前送埋件褸都話唔緊要,已經好好人㗎啦…

反而開頭有口音嗰條友個態度就閪好多…
淨係要睇節奏快又多笑位就去睇雪櫃冷笑話喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞