[上弦四子vs軒]2021叱吒我最喜愛討論 8

982 回覆
23 Like 5 Dislike
鏡粉好識帶風向,呢招舊年已玩過
等你輕敵
上年瓊姐投票同現實投票都差好遠
你估我想4:1咩 鏡粉想咋 百花齊放嘛
覺得佢哋未必真係投
班老嘢花生友好多
舊年冇咁多忽然樂迷同傻西鏡粉
今年形勢又唔同晒
年年投
投過軒叔 JF 小明 cas supper
今年有冇現場
冇現場好難鬥贏太空卡
rb 今年好多對手啦唔穩
有預感最喜愛組合會係豪腎,玩膠+當紅係歷屆爆冷關鍵,
有機會打得贏鏡
到時真係屌佢老母臭閪仲劣過mirror
偶然發現一段MC表演

呢個水平真係屌打上下弦
https://youtu.be/8uZ2v8m5kpc
唔好咁老定 啲鏡粉好識玩 特登唔投等你以為民意係軒就放軟手腳
上年林家謙七千幾 姜濤得尾二多likes 但最後佢拎左
點都好 真係撐軒公嘅 就星期一去投佢! 係到講左話投軒公all in軒公嗰啲 真係去投軒公啊唔好呃佢
瓊姐一向軒絲主場黎,唔太值得參考
呢個樂壇冇幾多個carry到軒公啲歌仲要係新人
人氣獎係咁,有乜所謂,都係鬥多fans啫
夜深 諗起女歌手其實仲有個陳僖儀
當年嘅live實力同作品水準擺到依家都係好突出

如果佢未死嘅話 唔知依家已經爬到咩高度呢......
唉 你勸我開心 天天開心
想聽佢唱不吐不快之類嘅難歌
做咩事聽歌就聽歌啦
小妹承認聽歌之餘對佢有不法幻想
呢首連歌都唔係
佢喺太陽娛樂,嗰間公司出嚟嘅歌手(e.g.陳慧敏、J.arie),13-15年都有資源做下歌,之後都攞咗去拍戲,嘥咗唔少時間,
最後依家都係自己做獨立歌手做歌

我印象中Sita都係一邊拍戲,一邊唱歌
如果佢之後條路同上面嗰兩位好似嗰陣,可能會嘥咗佢,
好彩的話就同太陽完約,搵到另一間公司幫佢好好宣傳,以佢實力我估可以上到一線中?
唔好彩的話,可能就會喺樂壇載沉載浮,成為滄海遺珠,好似小肥咁?
冇啦 冇現場投歌手好多年 得歌曲先有現場投
所以經投票攞到叱咤飛嘅都係投mirror嘅會員,因為要確保最歌係鏡/其成員贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞