鍾南山:中國是新冠患者最少國家 先有「集體自由」才有個人自由

71 回覆
3 Like 110 Dislike
你當北韓唔存在?

要限制人民時:先有 ..... , 才有 ..... ;沒有 .... ,就冇 .....
要打橫行時:超越紅線,傷害十四億人民感情
要引蛇出洞時:言者無罪
要自己發達(貪腐)時 : 讓少部分人先富起來
要扮大國時 : 超英趕美
要扮死狗時 : 永不稱霸
要殺人民時:坦克、機槍、達姆彈
問過北韓未?
習近平既人身自由,佢叫你做乜就做乜
鍾南山發過豬頭,揾食瓣數多多。
個名姐,大家都知咩事啦
支持中國繼續清零....傷風感冒都唔得啦
所以你自己既自由唔係自由 國家既自由先係真正既好自由
吊 我講緊D咩
笑撚左
當日連夜燒屍
仲要無完全紀錄所有有感柒既人
條數咁撚假 就唔好咁撚高調話自己最少啦
人地已經可以解除防疫限制啦,呢d先叫自由
中國人三隻字已經係奴隸代名詞
一班奴隸係度講自由
咁有個人自由未
冇得一人一票選中國總統就收收皮先
太監討論魚水之歡
支共最興講 集體
世界對支那既評論要顧及14億人感受
台灣獨唔獨立要支那畜14億同意
香港普唔普選要支那畜14億決定

所以集體乜乜集體物物其實都係強調非黑即白既集體壓力而唔係後面個百搭詞. 對支共而言集體就係服從黨既意志(黨代表人民)所以共匪講乜就乜, 同黨唔同意見即係你唔屬於集體可以直接以集體之名響人格甚至物理上謀殺咗你, in short即係無自由

集體自由, 以支共觀念嚟睇直頭係一個自相矛盾既詞彙, 同胡撚塗話佢係支那畜選出嚟一撚樣, 唔好話討論, 連講呢個term都晒鳩氣
沒有 沒有 沒有
集體自由落體
共慘黨d數據連標點符號都不可信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞