由NFT 價值上改變窮人思維

142 回覆
76 Like 96 Dislike
澳洲程序員開發NFT Bay網站:輕輕鬆鬆免費下載盜版NFT !
https://lih.kg/2778982

睇到呢個post入面啲留言
就知點解窮撚永遠都係窮撚
窮人思維永遠覺得
有價值=可以創造價值
NFT icon 可以 cap screen = 冇價值
其實現實世界大部分奢侈品/收藏品
都創造唔到價值同埋有盜版
點解可以賣到幾千萬
人類社會,永遠就係權力地位,收藏品就係顯示自己地位同權力,所以你可以話抽象圖,一舊屎,但偏偏幾千萬成文,道理同nft 一樣
以為偷到NFT嘅人根本唔理解blockchain
啲人永遠都唔明
有啲價值創造左出嚟永遠都唔會跌
因為果樣野已經變左金錢本位
靜啦屌
個世界多d呢d on9無知撚對我地先著數
永遠都唔會跌...泰達幣都跌到低過美金
上左岸 都肯出黎教精連登仔
當我係騙局維護者都得
啲人唔撚識調返轉諗
正正係因為有咗NFT 所以更加唔會有人走去cap screen save喺自己度 然後話比人知自己擁有
因為咁樣其實好柒 棧比人笑

你會唔會喺屋企印張蒙蘿麗莎 然後叫人嚟睇
收藏品係因為有歷史同埋無得再造先咁值錢
梵高啲畫都係死左幾百年後先值錢
你NFT係咪要整完即刻隊冧自己先?
再講所謂收藏品咪又係洗黑錢工具, 真係咁值錢咩
咁洗黑錢係咪價值?
如果佢公開承認NFT用黎洗黑錢, 但就無依家個價啦
知唔知bitcoin點解值幾多先?
講緊成個open sea抄,再拎埋其他night game既source code, 理論上你有條development team 的確可以copy一份熟於pirate bay既meta verse
nft是泡沫
大部分一文不值
因為大部分人都唔知呢d野既價值

你拎張蒙蘿麗莎既真跡俾個窮撚,可能拎黎鋪枱掉魚骨

至於"價值"點定出黎就係有錢人既世界,窮撚更加唔會明。
如果依家考古話挖到達文西舊屎既化石,一樣可以係蘇富比拍賣過億美金,一旦成交過,果舊屎永遠就值咁多錢
有個唔知名國家a嘅畫家a畫咗一幅畫a
ntf 3幅係open sea賣出咗好貴

又有個國家b嘅畫家b copy咗畫a
係另一條chain到賣5幅nft
點避免?
NFT係人都整到出黎,產量無限大唔同個D名畫真係有限公司
又一個靠炒NFT做到人生贏家
你點定義名畫?
有個名畫list ?
定有個名畫家list ?
冇人有定義權
只要有價值共識果樣野就係名畫
我只需要知道一件產量無限大既野係無價值就得
你係咪講緊美金
我唔係靠任何區塊鏈致富
甚至對區塊鏈既認識冇得同其他清比

我正正係用傳統既價值思維去套用NFT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞