《住Hall嘅瘋狂故事》

527 回覆
160 Like 15 Dislike
推推
出一篇details 嘅ok?
lm
「你哋搞咩呀,快手做啦。」突然走入lounge嘅太陽講。

然後我哋又繼續散慢地砌龍。

我環顧lounge,氣氛好好。一班識咗無耐嘅人一齊為一件無聊嘅裝飾而花上自己夜晚嘅自由時間。明明就算砌到好靚都唔會有咩用,但係一班男人聚埋一齊去做一件無聊嘅事嘅時候就會好快熟絡。

明明無意義,但就好認真咁做,明明唔會係最靚,手工都好粗糙,但係大家都好投入咁整。明明就唔係讀art,但係就係到整道具,同心協力地。

認真做鳩嘢。

呢個係我嘅感受。

明明手工唔好,明明只係唔等洗嘅擺設,明明整嘅時候氣氛咁輕鬆,即使大家相識唔耐,但係都認真同團結咁去做。

嗰種大家為咗一啲嘢去奮鬥嘅感覺唔錯,而且大家都願意犧牲自己一部份嘅睡眠時間去為層努力。

你老母,雖然咁講好撚似啲邪教,好似我俾人洗咗腦,俾人榨取勞力但仲好感恩咁,但係感覺其實真係唔錯。

但係口乾了。

「點解你係到嘅?」返房拎水樽嘅我見到攤咗喺床到玩手機嘅陳浩然。

「偷懶呀?」

「個個忙緊嘅時候你自己喺到?」

「怕咩呀,我唔做都有人做㗎啦。」

「有啲自私喎師兄?」

「是但啦,邊個知。」陳浩然轉身面向牆壁,再講:「我陣間會出去㗎啦。」

「你真係要出嚟呀,大家都要付出下先得㗎嘛。」

「得啦,我休息下姐。」

「咁你陣間加油啦。」就係咁我拎出水樽離開房間。

唔爽。

見到大家都努力但係陳浩然就係到偷懶,我有啲燥。

不過我同佢都係新人,大家係對等,加上每個人有唔同嘅住hall方式,佢真係唔想玩嘅我無理由迫佢。有人住hall本來就係為咗住,因為有需要住先住。住hall本來就係自由,擺脫以前畀屋企束縛,走入新嘅環境,自由地生活。

道理我都明。

但係就係好燥。

因為我知道陳浩然都係玩嘅人。

玩嘅時候先出嚟,要付出嘅時候就唔見人。

只係會收割,卻唔會犧牲嘅人。

我仲企咗喺房門,應唔應該推門入去再話陳浩然。

但係我哋仲未咁熟,我哋之後仲要一齊住一年,我屌佢嘅話嚟緊一年可能會好尷尬,更何況我唔係出師有名,我更多嘅係情緒。

等等,hall咪就係玩嘅地方囉?點解我會諗出叫人付出一下。
宿舍日常
好悶
文?
「陳浩然係唔係房呀?」太陽嘅聲音打斷咗我嘅煩惱。

「嗯。」

「佢瞓咗?」

「差唔多。」我隱瞞。

「咁呀,算啦。」太陽打算轉身離開時,我叫住佢。

「你⋯⋯唔打算叫醒佢去幫手?」

「唔洗啦!我哋搞得掂。」

「但係個個都幫手,大家都捱緊夜嘅時候,佢自己一個瞓咗。」

「大家都係開心玩下姐,就算整唔晒或者整得唔靚其實無所謂。累咪休息,大家都係人,累嘅時候想瞓都好正常姐。況且大家都係啱啱住入嚟,可能未習慣到hall嘅節奏。」

「但係⋯⋯」

佢只係未瞓。我無講出口,就咁算啦。只係我嘅expectation錯咗。

「我明你想講咩。」太陽拍我膊頭再講:「記住,hall呢個地方好特別,付出幾多就會得到幾多。你有交出幾多個精力喺呢個地方,離開嘅時候你就會拎返幾多相應嘅嘢。你今日有整floor deco,你他日就會有同呢班人一齊奮鬥過嘅回憶,就係咁簡單。」

「er⋯⋯」門拉開,陳浩然一臉尷尬咁企咗喺到。

「對唔住⋯⋯」佢誠心地講。

Hall嘅牆好薄,所以佢應該聽到晒我哋講嘅嘢。

「唔洗對唔住,玩唔玩、玩幾多、付出幾多全部都係你嘅自由,就算你真係唔嚟層活動我都無所謂,只要你呢一年玩得開心我就滿足。所以你都唔令自己後悔,可以嘅話就一齊嚟玩。」太陽好似預計到陳浩然會出嚟、微笑住咁講。

「我⋯⋯都係無嘢啦,我唔想搵籍口。我只係想享受成果,但係唔想辛苦,所以走咗返房。」陳浩然意外地老實。

「傻仔,你唔付出嘅話,整到成品嘅滿足感、自豪感你一樣都唔會拎到。同埋,呢段時間同其他人嘅相處、混熟嘅機會就會白白失去,只係每晚幾個鐘嘅時間,你就可以拎到life-long嘅朋友,點解唔試下?更何況大家都後生,唔怕夜瞓啦。上堂嘅話就更加唔洗擔心,Year one嘅week one可以唔洗去。出嚟同大家一齊為呢一層付出下,未來嘅你一定唔會後悔。如果真係唔鐘意嘅,你下個活動再嚟參加,隨時歡迎你,你嚟嘅話我都會好開心。」

呢個講法好多漏洞。

但係呢段說話配合上太陽成熟同溫柔嘅聲線,成件事變得好有說服力。

太陽呢段話我好撚憎。我好撚討厭所有包含友情、努力同勝利嘅說辭。我亦都好唔鐘意所謂正確嘅說話,太陽呢段「正確」嘅講經我打從心裏感到厭惡。

現實嘅例子就係我好撚憎啲保險狗喺社交網絡讕係正面咁講人生充滿希望、今日又係公司拎做乜柒獎、公司workshop同上司教咗我好多嘢。

總之一句講晒就係我屌你老母臭化閪。

不過hall就係有呢啲所謂嘅正確,唔到我選擇。

「我明白啦。不過,我可以,我今日就可以出嚟幫手。」陳浩然原來係啲傻頭傻腦型,畀人講兩句就係牽住走。

不過太陽都有料,喺唔落陳浩然臉嘅情況下引導佢出嚟玩,完成佢作為hall tutor嘅職責。

高手高手。

於是陳浩然跟咗太陽去𨋢口整嘢,我就返去lounge整龍。
太陽講嘅嘢都好正路呀,主角做咩無啦啦憤青上身
明明自己住hall都係為咗屌閪,扮咩清高
中二病人係咁,睇吓主角遲啲會唔會成長
真人真事?
去到兩點,大家終於散水,返到房沖完涼,陳浩然就返咗嚟。

「頭先唔好意思,我唔係想講你壞話。」但係由結果睇我係咁做咗。

「係我衰仔,你無問題。」

「總之對唔住,唔好意思。」我發自內心咁講。

「屌!嚟!」陳浩然伸手出嚟:「男人老狗。小小事唔記喺心中,握個手就當無嘢,嚟緊一年做對好兄弟啦!唔好有芥蒂!唔滿意就講出口,做男人嘅唔好收收埋埋成個女人咁,我有唔滿意你嘅都會直接講出口。」

望住陳浩然率直嘅眼神,我伸出我嘅友誼之手。
「咁以後我當你老友㗎啦!」

我都握返住佢。

「咁老友,我走先啦,今晚去條女到瞓。」

「你條女無roommate?」

「佢roommate去條仔到瞓?」

「你roommate條仔無roommate?」

「嗰條仔hall tutor嚟,住單人房。」

「頂你個幸福賓周。」語畢我就拍陳浩然jer仔。

「我閃!」陳浩然一躍到房門,再講:「早抖!」

5分鐘,Ashley個衰妹text我,話見到陳浩然上咗佢嗰層去搵Lisa瞓。

Ashley:You got a single room tonight.

我:So what do you want horny?

Ashley:You guess?

我:I will lock my door in 5mins.
SL介UT
我既訴求就係屌閪
「咯咯。」message發出嘅下一秘就有敲門聲,原來個衰妹一早喺我門口。

Ashley入房後就鎖好大門同廁所門。

「咁心急?」我問。

「It has been a long day。」睇嚟佢都畀floor deco搞到好累。

「咁我嚟幫你放鬆下?」

「吹下水先啦。」

「吹下其他都得㗎。」我講。

Ashley好自然咁鑽入我被中,我都攬住佢傾計。

Ashley話floor deco搞到好累,呢排又見唔到男朋友,所以又累又唔開心又寂寞。

於是我就邊摸佢個波邊安慰佢,同佢講我可以排解佢寂寞,呢啲辛苦嘢我願意做。

摸下摸下,我哋就開始kiss,然後除衫。

個衰妹,今次竟然主動幫我吹。我躺平喺床上,而佢就係到吹。

脷喺龜頭上打轉,一手逗住春袋再一手套弄我jer仔嘅莖部。

Ashley又不時由莖部舔起,舔上龜頭。Ashley不時要撥開瀏海,以免含埋頭髮

「好爽呀⋯⋯」我忍唔住講,語畢佢就吸一吸我袋底。

「要唔要幫你奶?」我問。

「No。」Ashley決絕地講。

「OK。」講完我就推Ashley落床,再奶佢乳頭,再時愛撫佢下體,撫嘅時候個衰妹已經濕晒,仲要我邊摸佢邊發出誘人嘅「嗯⋯⋯嗯」聲。

我見差唔多就落床,拉開床頭第一個櫃,拎出我買定佢杜X斯0.03安全套。

雖然上次話可以中出,佢又話有食藥,但係佢始終有其他性伴侶,大佬呀,我都怕有病。同埋聽講戴咗套會無咁快射,再加上可以確確切切咁避孕我會更安心咁做愛,所以我一早喺7仔買定。上次谷精上腦乜都無諗就屌咗,好彩無事,但係之後我要好好保護自己,唔想咁快做爸爸。

「等等。」打開安全套後,Ashley阻止我。佢再講:「上下掉轉先啱。」

屌,柒咗,原來condom都有分前後。

我戴好後Ashley講:「You sure?唔用Condom都可以。」

「想屌你屌耐啲呀。」
我想屌你屌耐啲呀
正評新文,期待戲肉
沉硬
幾時屌普通組女
Ashley無應我,佢一口Kiss落嚟,再騎喺我身上,我都由騎乘位開始我哋今晚嘅交尾。

我輕輕拍打Ashley背部示意佢向前傾,然後我就吸啜佢乳頭,再不時用條脷乳頭上打圈。

每次我用力一吸時,Ashley都會發出「嗯」一聲的呻吟。

奶到咁上下佢就拍拍我心口,再到佢出口奶我乳頭。

「你郁?」我講完,Ashley就坐直喺我腰上扭動佢嘅下身,每郁一下佢雙乳都會彈下彈下,見到此般美景我就忍唔住伸手揸佢對奶。依然,對波仲係吸手波,可以一手渣晒。每一下我都好輕手咁揸,而Ashely已經硬晒嘅乳頭就同我手掌磨擦。跟住,好自然地我就一忍唔住開始郁動我嘅上身,稍微用力抽插Ashley。

「嗯⋯⋯呀⋯⋯」Ashley發出悅耳啲呻吟聲。

Ashley突然烏低上身瞓落我到,佢對波貼實我胸膛,然後佢就奶我耳珠,措手不及嘅我忍唔住叫咗出聲。

「呼⋯⋯」Ashley喺我耳邊吹氣後講:「舒服?」

「嗯。」

大力插入去。

「呀!」Ashley發出大大嘅呻吟。

「舒服?」我問同一個問題。

「轉?」

我坐到床邊,腳踩地,Ashley好識做咁面對住我騎咗上嚟。我哋邊錫邊插,而佢硬咗個對乳頭不停喺我胸膛磨擦,愈搞愈興奮。

我哋之後又轉咗狗公式,今次我嘗試邊插邊拍佢屎忽,雖然有啲鬆泡泡,但打落去「啪啪」聲,同埋有確切嘅肉感,再加埋紅色嘅手掌印,呢一系列征服感令我越發興奮。

「呀⋯⋯」Ashley呻吟。

最後,我哋狗仔式下完事。

「搞掂⋯⋯」床上半裸嘅Ashley放低手機後講。

「搵完Alex?」對唔住啦Alex,大大頂綠帽畀咗你。
「嗯,佢話仲OT緊,4點先可以坐的士走。」Ashley打側身將一隻手放喺我胸膛。

「返工無計啦,佢做唔到嘅我做囉。」我撫摸佢屁股。

「畀你做晒啦。」Ashley嘅手指喺我乳頭打轉。

「抖多陣先。」

「好啦。」Ashley縮手。

「問啲失禮啲嘅問題,你介唔介意?」

「Come on。」

「我哋係SP定FWB?」

「Doesn’t matter。但係要講嘅話係FWB,始終我哋幾啱傾。」

「咁⋯⋯你呢排嘅SP或者FWB係咪得我?」

「喂呀!」Ashley拍拍我心口再講:「得你一個咋。」

「點解係我?」

「因為你有啲似唔太理我嘅boy friend,同埋你你做都幾舒服。」

「咁即係你寂寞?應該話你將對佢嘅感情投放咗喺我身上?」

「可以咁講,我對你都有啲feel,但係我有男朋友啦,所以我哋只係會做愛唔會拍拖,我哋唔會有分手嘅告別。」

「嗯。」

「我同你做愛又唔代表我唔愛男朋友,我只係同朋友做愛,唔會影響到我對男朋友嘅愛。」Ashley堅定地講。

就係咁。

只係扑嘢就夠。

雖然我都想要女朋友,但係有SP都算贏咗一半。

「我想識女朋友嘅話⋯⋯」我未講完Ashley就打斷我。

「It’s ok。Even you got a girl friend,we can stiil make love。同埋,我可以介紹女仔畀你㗎。」

「睇嚟你將性同愛分得好開。」

「Yup,sex is sex,love is love。」

我無回話,輕輕揸Ashley波仔後我哋又開第二戰,然後第二日我哋攬住瞓到1點,無去到上堂。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞