《住Hall嘅瘋狂故事》

527 回覆
160 Like 15 Dislike
「我對佢有啲好感。」我坦言。

「話咗啦!」阿欣聽到我咁講就好高興咁坐落我張床,貼到我實一實後講:「下次再叫佢落嚟我出去囉,等你哋兩個可以開心啲慢慢玩。」

「玩咩呀⋯⋯孤男寡女點可以咁⋯⋯」

「你明明叫佢落自己房喎!」

「咁我唔想畀其他人講我哋⋯⋯」

「男仔會誤會㗎喎!一個女仔叫個男仔去佢間房!」阿欣講。

「點會⋯⋯真係咩?」

「真呀!人哋以為你叫佢落嚟開餐咋!」

「開餐?」

「扑嘢呀!你唔係唔知呀!」阿欣笑道。

呢個時候我先意識都我做咗樣幾大膽嘅事,原來女仔叫男仔去自己房係有啲咁嘅意思。我雙頰發熱到滾燙起嚟,講:「未結婚點可以做呢啲嘢呀?」

「你有冇咁清純呀!」阿欣笑笑口咁篤我臉頰。

「咁樣好正常姐。」我反駁。

「依家清朝咩!」阿欣諗兩諗再講:「唔通你係A0?」

「係呀。」

「仲係處?」

「係呀!」我嬲嬲地咁答。

「Oh my god!你太清純啦,咁樣好難識到男朋友㗎!你太可愛啦!」阿欣邊講邊揉我臉頰。

「我又無特別想拍拖。」我講,

「咁你想唔想畀豆腐攬呀?」

我想像一下豆腐攬住我,心有種跳動嘅興奮同感動,另外又有仲舒適感。

「想。」我誠實地答。
「咁你要改變下自己啦。」阿欣講完就除咁我副眼鏡,再講:「你睇下除咗眼鏡靚幾多!」

「喂也。」

「之後執埋個髮型,再主動出手埋豆腐身,咁樣好快就食到啦!」阿欣津津樂道。

「點可以主動呀,女仔要有矜持。」

「依家廿一世紀啦!同埋呢個社會真係唔係咁運作㗎!」

「咩呀!咁⋯⋯咁你係咪處呀?」

「我唔係處女好耐啦,三個男朋友,三個都有同我上床。同埋我仲有個炮友。」阿欣坦白直說。

「呀⋯⋯」我驚訝都失語。

「係唔係處其實無乜大不了。我同你講呀,喺hall入面外表稍微正常嘅女仔都唔係處,所以係唔係處女唔係乜嘢大不了。」

「下⋯⋯」我震驚都講唔出嘢。

「做愛同食嘢一樣係人正常嘅需求,我哋唔需要去忌諱。啲男人成日話要處女,呢件事就唔make sense,咁我結咗婚之後先發現同另一半嘅房事唔夾咁我可以點?性都係愛嘅一種、你唔好將咁諗做禁忌,你當係食飯,肚餓就食。就係咁簡單。」

「咁樣好放蕩。」

「呢個係人嘅正常慾望,你睇下外國啲男女都係咁。只係香港仲係咁保守,明明大家都會做,但就往往因為忌諱而絕口不提,所以搞到你呢啲小妹妹覺得做愛係禁忌。」

「我⋯⋯唔係太接受到⋯⋯」

「你要同人拍拖就要接受到㗎啦。呢個世代好少人好似你咁講。你接受唔到咁話,人哋可以好快去搵另一個。」阿欣講。

「嗯⋯⋯」我好亂。

「傻女,唔好諗咁多住啦,主動出擊,食咗豆腐先啦。男人呀,只要女人主動就會好易淪陷。」阿欣提議。

「咁樣好冇矜持。男同女都係。」

「矜持唔代表唔主動呀傻妹。」阿欣摸摸我個頭講。

如果阿欣講嘅嘢係真,咁我就係一個落後於時代嘅女人。

阿欣自己已經係一個活生生嘅例子,大家都性都好開放,或者唔應該話開放,而係大家都接受到生活中、異性關係中有性,有性行為同無性行為其實無乜大不了。但係我自己覺得呢樣嘢好重要,只有結婚後先可以做,但係原來係無人care。雖然只係阿欣咁片面之詞,但係我唔覺得阿欣呃緊我。
「傻妹,唔好諗咁多住啦。係我多口,我知道要改變根深蒂固嘅價值觀唔係咁容易。不過如果你想係大學或者未來同人拍拖,你就要準備下改變自己嘅價值觀啦。都係嗰句,hall同社會一樣,對大家嚟講其實無乜大不了。」阿欣認真地講。

「係。」我微微點頭,即使我並未接受到阿欣所說,好難接受原來大家都係咁,只有一個落後於人。

「早啲瞓啦傻妹,發夢諗下畀豆腐攬住啦。」阿欣講完就返去自己檯頭做嘢。

「喂也!」話雖如此,但想像到被豆腐攬住我又心中一暖。不過,如果我唔準備好破處嘅話就無辦法同佢一齊,我內心有吹爭扎。

「加油啦!我之後會幫你執下個look㗎啦!你做好心理準備同豆腐一齊啦!」阿欣笑道。

「其實,大家係咪都係咁隨便?」我發自內心咁問。

「如果你指住hall嘅人,我諗大部分都係咁。雖然大家唔會講出口,但係不論男女,大家都好忠於自己嘅慾望。呢樣嘢我唔覺得係負面啦,大家都係成年人,開心咪得。每個人都有慾望,fullfill佢並唔係啲咩可恥嘅事。」阿欣認真地道。

「道理我明但係內心就係唔太接受到。」

「邊有可能一講就明!但係你記住,就算破咗處、就算做過愛,你都只會係你,世界都會照常,nothing change。所以唔洗諗到性咁邪惡。好多year one嘅妹豬,或者女校升上嚟嘅村姑都對性好忌諱,但係,真係唔洗。你慢慢諗啦,我做嘢啦。」阿欣講完就開始埋頭苦幹。

道理真係明,但係我就硬係覺得跨出咗嗰一步嘅話世界就會唔同,而呢個改變我唔會知道係好定壞,所以我先咁卻步。同埋,我都覺得做愛嘅對象唔係求其搵返嚟,最少要係真心相愛。

「點解要同我講呢啲呀?」我問。

「因為我以前都係女校出嚟嘅妹豬,破處後先發現世界原來一直都係咁。」

「都係點?」

「到時你就明㗎啦。唔需要驚亦唔需要尷尬。」阿欣道。

除咗阿欣,我層嘅老鬼好好,佢哋好努力將我帶出去comfort zone,仲令幫我融入hall呢個地方。
點解以前冇識咁既女
又block多件
冇錯
推推
我首先講一講,層嘅文化係大部份層友每日晚上大概10點之後就會聚集喺駐舍學長間房一齊玩,或者hea下,總之就唔係讀書。同阿欣單獨相處我無問題,但係群體一齊嘅話我就唔係太自在。

「嘉詠!我買咗糖水俾你啊!一齊食!」Cassie講。

Cassie係我第一年住Hall嘅hall tutor,唔知啊佢對我好好,成日都會買嘢食俾我,同埋搵我傾偈。

九月入hall開始佢就成日搵我玩,正確啲嘅話佢係會搵啲喺層入面比較少出去玩嘅女仔傾偈,關心下我哋。

面對太過熱情嘅人我開頭係不知所措,但係經過左三日我就已經習慣。

除咗買糖水俾我之外,平時晚飯時間佢都會格硬拉我出去同其他層友去九龍城或者樂富食飯。佢都好細心,怕我會同其他人尷尬,所以佢每一次都會坐喺我隔離同我傾偈,就算我好少應佢,佢都會滔滔不絕咁講嘢,在試圖令我同埋其他人有所交流。就算不善社交如我都感受到Cassie係真心想我融入到層。

去到十月,漸漸我就對Cassie無咁反感。

「一齊出嚟玩啦,唔使怕羞喎!」Cassie又邀請我去佢間房同其他人一齊玩。

「唔啦。」我再次拒絕佢嘅邀請。

「喂也!你推咗我成個禮拜啦。嚟啦,試一次好無?求下你呀。」Cassie雙掌合十地道。

誠意難推,於是我答:「有咩做?」

「我哋可以一齊睇吓戲、吹吓水、或者玩下board games!」

「好啦,我嚟啦。」

就係咁我踏出左我嘅第一步,嗰日晚上我哋成班女仔好無聊咁吹水,話題係乜我已經唔太記得,我只係知道我可以好放鬆咁傾偈,原來我都可以做到。唔使經歷有啲乜嘢大事情,只要個氣氛好我就可以好自然咁同人傾偈。

「嘉詠,我哋可以住埋一齊係緣份,一年時間好快就會過,所以我想多啲同你一齊玩,認識你多啲。好多人一世嘅朋友想喺呢度識,所以我唔想你錯失呢個機會。多啲出嚟玩啦,我哋隨時歡迎你。」Cassie笑住講。

「你總唔能夠成世都咁怕羞,出到去社會做嘢你都係要同人傾偈、交流,你當喺度練習吓先囉!」另一個老鬼講。

「雖然好老土同好沉,但係呢啲係舍堂教育嘅一部份。就算唔係社交達人,只要你哋成長到有一定嘅社交能力我就好滿足。」Cassie講。

係因為駐舍學長嘅責任佢先決定叫我出嚟。

「嗯。」我hea答。
「改變到就好。我有期望。」Cassie講。

我只會令你失望,因為我無諗過改變。

「話說,嘉詠對組爸有啲意思。」阿欣古古惑惑咁轉移話題。

「想食組爸咁咸濕!」Cassie講。

「阿欣!」怕醜咁我都忍唔住怒吼。

「阿欣行過我身邊再從後抱住我,然後講:「個傻妹村姑嚟,破做愛嘅清純妹妹仔!」
「喂也!」阿欣將我哋私下嘅對話講出嚟,嬲嬲地嘅我忍唔住大叫。

「唔洗怕醜喎!大家會幫你諗計㗎啦!」阿欣撫摸我個頭。

「有咩好怕呀!」Cassie講。

「好淫亂。」

「淫乜鬼!我哋呢到無一條女係處呀!」長髮、大眼同清秀嘅Michelle講。

「係囉,做愛好正常姐。我同每個男朋友都會扑嘢,呀,我有5個男朋友。」Cassie插嘴。

「我拍過兩次拖,同過三個男人扑。」Year One嘅Oliver講。

「喂喂,點解變咗分享經驗大會嘅?」阿欣笑笑口咁講,佢續道:「Oliver你Year one咋喎,咁快食過咁多仔?」

「中學都男朋友一齊好自然就扑過嚟,同初戀分手後畀人當過喺SP。而家個男朋友知我唔係處㗎,但係佢唔介意。所以,嘉詠你唔洗怕話,條仔嫌棄你唔係處嘅話咪唔好要佢!叫佢去產房搵處女啦。」Oliver講。

「同為Year One,點解性觀念同經驗差咁遠㗎!」阿欣再用啲攬實我,唔畀我逃走。
推推
直接做愛未?
想比豆腐中出即飛
「其實點解你怕呀?」Cassie問。

「其實佢係怕其他人嘅眼光、怕其他人知佢唔係處就睇唔起佢。」阿欣一語道破。

「畀佢自己講啦!嘉詠,點解你咁抗拒性呀?」Cassie問。

「呀⋯⋯」我環視眼前嘅非處女,其實佢哋都係普通女仔,我道:「唔係處嘅話,好似做錯嘢。」

「屌!係有啲撚人會覺得非處就係賤貨。我想講,唔洗理班撚屌,個身體我嘅,我想做愛咪做愛。我天生就有呢個機能㗎啦!我天生就有性慾㗎啦,做愛咪做愛,關佢哋撚事!」Cherry講。

「如果肯同嗰班人扑嘢,唔通佢哋又會因為我哋唔處而唔扑?」Michelle講。

「你有冇覺得我哋做錯事?或者你有冇覺得我哋同你有咩唔同?」Cassie問。

「⋯⋯無,大家都係女仔。」

「咪就係囉!」Cherry拍手叫好。

「做愛好舒服㗎。同埋真係唔係咩禁忌,呢個社會好多人老婆都無留個處畀老公,老公個處都未必係老婆破。大家都知道人就有性慾,做愛好平常。唔會有人因為你唔係處就睇唔起你。所以唔洗怕性,可以做愛嘅話就好好享受。」Cassie講。

「要做一定要戴套呀!你仲細個未識玩食藥。」Oliver講。

「必要時去我櫃桶拎,我第一格櫃桶有套。」阿欣笑講。

「喂⋯⋯知道啦。」其實佢哋只係將社會嘅現實同我講,見到都係非處女嘅佢哋,我覺得係唔係處其實唔係真係咁重要,就算唔係處都唔係罪,最少我唔覺得眼前嘅人係罪人。而且,唔係處唔等於比他人劣等。呢個道理我竟然而家先明。所以拖手其實只係好小事,當然,只可以畀有好感嘅人拖。

「我哋幫嘉詠執執個look啦,佢好有可塑性!」阿欣講完,佢哋就七手八腳咁幫我set頭同化妝。

我被化上一個淡妝,長髮嘅髮尾向內捲,眼鏡被脫。

鏡中嘅自己煥然一新,真係靚咗。我有一種真係改變咗嘅感覺,只係外表,但係內心明明一成不變。

「溝死仔啦!」阿欣拍拍我膊頭講。

就係咁,我改變咗我嘅型像,仲學識咗化妝。之後我嘅好層友仲教咗我點樣用ig,點樣影相先有最多like,點樣著衫,點樣著衫同點樣講嘢啲男仔先會鐘意。

不過,講同聽就易,做起上嚟唔係咁簡單。人無可能同人傾完偈就會徹底改變,一定要有一啲經歷人先會改變,畀呢個經歷我嘅就係豆腐。
唉 人成長就係咁
使乜化妝,叫組爸上房就屌得啦
由我做第一份assignment起,豆腐就成日搵我,除咗教我做assignment之外,仲會同我單獨去九龍城食糖水(之後再買埋畀其他組員),又會約我食晚飯,有時候仲會整宵夜畀我食(之後再畀埋其他組員)。仲會喺hall到吹水到天光。大家住埋樓上樓下,日對日對,本身已經有嘅情感急促升溫,我對豆腐嘅鐘情亦都深到不能自拔。

我明白主動唔係啲咩要羞愧嘅事,但係我未改變到。豆腐又無進一步表示,我唔知佢有冇當我係可以發展嘅交往對象咁睇,心入面非常忐忑。我哋嘅感情要走落去下一步,需要一個轉捩點。

10月尾係mid-term嘅季節,我自問都係一個重視成績嘅人,所以我會好認真咁溫書。當時嘅我唔知道,中學同大學嘅考試模式係南轅北轍。

豆腐教我嘅IT科份mid-term佔20%,溫書嘅時候我都好有信心,覺得要背嘅嘢我都背晒,點知考試考嘅係好practical,唔係靠死記硬背就搞得掂嘅嘢。考緊嘅時做我已經手都震晒,不停落冷汗,仲好想喊,但係我只能夠硬住頭皮鳩答份卷。所以,我順理成章咁炒咗呢20%嘅分數。

明明對讀書有信心,明明我應該要知道大學同中學嘅考試模式唔同,我嬲我自己無準備妥當。我因為自己嘅失敗而失落。今個sem嘅GPA收皮。讀書係我比較有自信嘅嘢,如今呢嘢樣畀人打碎。支撐住我自尊心嘅嘢好易就被打碎。

喺我攤喺床到用枕頭包住個頭嘅時候,「咯咯」兩聲敲門聲響起。

「嘉詠,你係唔係到呀?」係豆腐把聲。
準備開苞了
呢個位停
唔想太甜
睇同居女孩同青梅竹馬啲成長好好睇
「你未來男朋友搵你呀。」阿欣細細聲咁笑住講完,然後攝手攝腳咁經由廁所去咗另一間房。

「等等。」講完我就去咗開門畀豆腐。

「你做咩事眼都紅晒呀?」豆腐問。

我擦擦眼角再講:「無嘢呀。你搵我咩事呀?」

「本來想搵你食糖水嘅,但係你咁樣⋯⋯我哋傾下偈會唔會好啲呀?」豆腐問道。

「嗯。」呢刻嘅我心情有如世界崩壞,好需要一個人係我身邊畀我依靠。咁啱係呢個時候出現嘅就係豆腐。

「哦⋯⋯」豆腐攝手攝腳咁行入嚟,我拍拍床尾,佢就好自然咁坐喺我床邊。

係呢個人面前,我好想同好願意表露自己。所以我稍稍坐近豆腐,同佢係床上肩並肩咁坐。

人脆弱嘅時候,好多原則都會煙消雲散。

當時嘅我好需要人陪伴,豆腐係我鍾意嘅對象,我唔介意顯示脆弱嘅一面,更何況阿欣話過,咁樣做會激發男人嘅保護慾。

「我炒咗個mid-term呀。」

「竟然。」豆腐難以置信地道。

「我已經好努力溫書。」我抽泣。

「一時失手姐。」

「但係失去咗嘅分數返唔到嚟。」我道。

「傻嘅。成績係重要,但係大學唔係剩係得讀書㗎嘛!其他地方有所成長好重要!」

「咁我有咩地方成長咗?我只係覺得自己仲係一成不變,仲係以前嗰個小朋友。」我心沉一沉,暗忖豆腐唔識安慰人。

「你比起以前都開朗咗好多,社交能力又好似好咗。睇你層ig,都見到你成日同層友有講有笑!以前嘅你明明好摺又唔多嘢講,但係依家你會成日參加層嘅活動,同人講嘢又多咗。社交能力嘅進步單憑讀書係學唔到㗎。」豆腐原來有stalk我,唔通佢都對我有意思?唔係嘅,關注組女好正常姐。

「嗯,都係。」我輕道。

但係,心入面都係有啲唔開心。

「對唔住,我唔知呢個時候講咩好。」豆腐道歉。

「唔緊要,有你陪住就好足夠。」我講出有啲大膽嘅話。

「呀⋯⋯」豆腐嚇親咁叫出嚟。

我繼續話題:「我係咪好蠢呀?俾你教咗咁耐都唔識。」

我甚至懷疑自己唔適合喺大學讀書。

「唔係嘅,傻嘅咩你。」豆腐摸摸我頭頂再講:「你可能未適應大學嘅考試模式姐。」

「哦……」我是成個人呆咗,全力感受頭頂流落嚟嘅餘溫。
推推推
準備破處了
心裡慌亂起嚟,女人真係好膚淺,畀鐘意嘅男人摸一摸頭就心花怒放,明明前1秒仲係好唔開心,依家個心就係諗緊眼淺嘅男仔對我係咪有意思,一絲唔開心都無。

「做咩呀?塊面紅晒嘅。」

我即刻摸摸自己塊面,好熱。睇嚟我已經紅都面晒。

「無……無嘢。」我勉強將話吐出嚟。

「總之,唔洗唔開心,GPA有得追嘅,一科姐。同埋final可以追嘅。」豆腐笑住講。

「嗯,我知道啦。多謝你。」我抹抹眼角嘅眼淚再講:「下次唔開心,可唔可以再搵你講?」

「緊係得。」豆腐又係笑住答。

就係呢個笑容,呢個笑容令我沉船。

呢個人一係到,我嘅痛苦立刻逃逸無蹤。

心跳加快。層友們講嘅經迅速係我腦海中閃過。

然後,心入面傳出「啪」嘅一聲,好似有某種東西斷裂。

我突然吻上去,親吻豆腐雙唇。

豆腐無抗拒,仲伸手環抱我,然後濕吻。跟住係不知不覺間我就俾佢壓咗喺床上, 但係我一絲反感都冇。我開始雜亂無章咁撫摸豆腐嘅背脊,臭豆腐伸手摸我嘅胸部。

「呀⋯⋯」我震驚哋叫咗出嚟,我怕豆腐會以為唔想佢掂我,所以我再講:「可以呀。」

明白到我嘅話中話,豆腐又開始摸我嘅胸,再到下陰。雖然有啲唔唔太自在,但係都幾舒服,而且摸我嘅豆腐好似好享受,所以我絲毫沒反抗過。同埋,我已經濕咗。原來自己係咁容易濕,我feel到自己下面已經有啲水,而呢啲水有啲已黏咗上豆腐嘅手指上。

豆腐會唔會覺得我係淫婦?我只係掂兩掂就出咗水,但係我真係唔係,我依家仲係處女,只係好自然咁出水,真係唔係我淫,係我嘅身體咁做。

「我⋯⋯我第一次⋯⋯」我輕聲道。

「呀⋯⋯對唔住⋯⋯」豆腐講完就微微縮開。

「唔係咁嘅意思,可以呀⋯⋯」雖然我哋未一齊,但係可以呀,係豆腐嘅話。我好需要佢去幫我調濟心情,有豆腐嘅話,我大概可以令呢一刻嘅傷心徹底消失。所謂嘅先後次序就由佢,係唔係處女我唔會再去諗,我呢一刻嘅性慾燃起咗,我想要。好似大家咁講,呢份慾望,我想擁抱佢,我想接受佢。而且,豆腐呢一刻對我都有呢一份慾望。
心中全是感動。豆腐對我有feel先想對我上下其手,所以我可以呀。

就等佢隨心觸摸同觸碰我。咁樣我可以完全地感受到愛。

可以呀。

隨心玩嘅我身體啦。

互相有feel嘅男女可以享受對方嘅身體。

豆腐將我隻手拉去佢陰莖,第一次接觸,手感好怪。然後佢教我上下套弄,我唔知做得啱唔啱,但係豆腐好似幾舒服。

幫豆腐chok咗彈,豆腐係銀包拎出hall莊送嚟嘅sponsor condom,再純熟地套上。然後,豆腐就插咗入嚟。

「呀。」我忍唔住叫出聲。有少少痛,我下面好似畀人格硬撐大咁,但同時有爽快嘅感覺係腦海劃過。處女膜破裂後流咗少少血出嚟,但豆腐好似更興奮咁抽插。

之後嘅事我唔太記得,我要忍住痛苦畀豆腐享受。雖然爽多過痛。

豆腐好溫柔,佢不停問我會唔會痛,但係我一直都話舒服,畀佢可以安心享受。

做完之後,我望望赤裸嘅自己,著返衫之後就我又照照鏡。

我頓悟了。

我仲係我。

扑完嘢、破咗處,我都仲係我。

世界照常,一切都無變過。

原來,做愛真係無乜大不了。

破處前後嘅我,一模一樣。

我就係我。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞