原神[5]

1001 回覆
18 Like 425 Dislike
新po留名,臭保底人大保先中胡桃
召喚原神po專用推po機器鳩仔
喺囉咁,咁你條時間線d連登仔冇屌魷魚
依個post咪大把人護航
又係依d咩做左騰訊幫手都唔知既言論,支那推反制裁法連登仔撐係咪代表連登仔幫左習大大手
你話一邊中資一邊美資都仲有得講下,兩邊都中資諗可能會做邊面幫手都多餘
所以你有冇睇冇睇講乜春,定唔願面對?照原神抄襲論來講你名都係抄頭文字D啦

又捉到隻殘體支那狗
我本人就唔太著重抄唔抄,抄得好玩就得
我係純粹出黎抽水你話連登冇人屌魷魚
睇開NGA食藍店冇問題但一隻殘體字就支那狗
睇有咩問題大把連登仔睇微訊貼上黎笑都有
你既所謂食藍店係講緊我唔會批鬥人地冇得揀既情況下食,唔係講我自己會肆無忌憚去食

原來而家係連登打殘體都唔屌得支那狗
已經完全唔知你理解緊d咩
就等你講呢句
「个」,个从半竹,意爲半之意。《集韻•箇韻》:“箇,或作个,通作個。

又一人曰一个。【左傳·昭三年】齊公孫竈卒。晏子曰:又弱一个焉。

又【六書本義】个,竹一枝也。【史記·貨殖傳】竹竿萬个。从竹省半爲意。【韓愈·合江亭詩】栽竹逾萬个。个與箇同。

殘乜鳩嘢字,个自古以來就有,係會意字,會意字總好過「個」呢啲垃圾形聲字
依句說話應該係我同你講
不過你每次下風都係玩依招,見怪不怪
想打古字就返古代啦你試下係出邊打
有啲人口講話反殘體連漢字都未識一隻好心唔識就唔好亂咁反「為」都係殘體又唔見佢哋講
Yes, you are right.
所以殘乜鳩嘢躰出面打有乜問題你當全城人都好似你咁?好心對漢字冇研究就唔好出嚟做小醜啦同埋唔識打「喺」?口人竹火 教埋你打啦唔使多謝
就算話殘躰你个「你」識咪又係殘體?亻「尔」,點解唔用「儞」?
為係爲簡寫,但「为」先係殘體
唔係所有簡化都係殘體
柒撚左就係度做咩正字達人
諗下點兜「連登仔冇屌魷魚」好過啦
按你哋个邏輯簡化唔係就係殘體咩?为為咪又一樣不過筆畫多咗?所以繁體簡體根本就笑話,你話反「讠」「钅」咁就梗係支持啦,但「泪」「个」比原字更好反而唔用?
立稻草人?魷魚多啲人幫拖原神好明顯少啲人原因係點解?
好似係你做正字達人先喎文盲
冇人咁得閒逐個字去諗邊個字用繁好d邊個字用簡好d香港人一律都係用繁體字
點解我就唔知,我估就因為魷魚唔係支那拍
繁你老母,咪即係爲繁而繁囉,而且香港人都冇你咁得閒咁走去捉人啲字,自己挑人機玩唔過就話冇咁得閒你可以再7啲,同埋唔該幫手推po
捉殘體字同正字達人都未識分
ching睇路

鳩仔常用招數係9唔搭8打稻草人
(多數因為佢睇唔明但怕柒唔敢問, 所以直接老屈)
例如上面我只係陳述常觀事實佢就話我唔俾屌殘體字
佢仲試過扮讀過degree但俾我捉到佢連咩係I大都唔知, 自稱IT degree但連最基本programming野都唔識(佢話佢hea讀同好多年冇用喎)
連基本proof technique (proof by contradiction)都唔識 d推論skip一步佢即刻睇唔明
自稱好黃但全連登最著緊原神緊追原神新聞去埋NGA研究電莖
仲有食新鮮飯大過天所以幫襯藍店情有可原

不過佢最勁係完全冇生活
你講人話佢又聽唔明9唔搭8
可以無限gen廢話
所以佢一定可以覆到最後果句
跟住佢會當自己贏左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞