Beats宣布推出全新搭載H1晶片嘅抗噪耳機Beats Fit Pro!!!

642 回覆
14 Like 63 Dislike
24號網上訂,28號門市
唔知係街既通話質素如何
我見到呢間1500有找
https://www.etopiaglobal.com
呢款白色會唔會易黃
其實係咩軟膠黎?
啱啱先出咗airpods pro
幾時開賣
仲未開賣嘅,mom咗成朝
今年好似話出pro2添
算啦當過年豪比佢
我都想買beats fit pro, 但airpod pro 2又話support無損同支援 ALAC 格式 仆街, 唔該你三月出啦
咁我又真係啱啱唔見咗個耳機,算數啦
我對aviot用咗幾年就死啦
佢對護翼啱我, 試過用普通wireless踩單車飛撚咗出嚟
主動降噪不嬲都係要即時調整
唔係點抵消外面既聲
我右耳前排又係極速冇電, 俾左錢換左電
唔知點解係得一邊會咁
唔知到時apple music 會唔會有無損格式呢
無用開apple music, 有個3個月試用quota 諗住留返到時先用
而家我諗緊佢or Sony…啱啱去試左Sony, 又真係幾好🤦‍♂️

經過咗半日嘅體驗

舒適度 Beats fit pro > Airpods pro > DG > mtw2
音質 DG > mtw2 > Beats fit pro >= Airpods pro
降噪/遮噪 Beats fit pro = DG > Airpods pro > mtw2
續航 Beats fit pro ----> DG > Airpods pro > mtw2

結論:各方面都好過Airpods pro. 不過音質始終同Tier 0無線耳機冇得鬥,追求音質可以唔洗買,同埋個降噪雖然幾好但係唔知會唔會俾Apple越更新搞到越差,關於耳鰭方面好軟熟唔洗擔心耳仔會痛,通透模式相比Airpods pro啲聲會有少少悶,大約有95%功力。遲啲試埋換粒spinfit聽下有冇改善。

第一次寫呢啲野,Sorry for 1999
講電話清唔清楚
我冇實際對比過,不過女朋友感覺唔到有咩分別,咁應該同Airpods pro分別唔大
仆街越睇越想買
有行貨未

個人覺得未必洗等行貨,因為水貨同行貨都係全球保同可以加apple care+
備註:簡體字係ios bug黎,本人所購買版本為美水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞