求屌醒,今年買中概蝕左95%

109 回覆
121 Like 34 Dislike
上年見到大家都賺到盤滿缽滿,個個都有錢賺
所以年初問媽咪拎番啲利是錢再grant loan 借多少少🤏

咁美股升左咁多,我梗係買港股,又有熟悉感,估值值又安全啲。我係低風險投資人士淨係買大隻野eg 阿里巴巴,騰訊 同少少牛熊咁

頭兩個月都有錢搵,搵多成倍錢,開始諗緊第日grad 左可以全職炒股,一個月穩定賺到兩成都夠洗。

點知二三月開始轉勢,科技股跌到仆街,明明好多專業基金經理都睇好,冇理由再跌。但係最後唔知點解都照插,有幾日個市有反彈我就別人恐懼我貪婪大手買牛證,屌一買就打撚晒把。

輸到好灰
有冇人知可以點番身….

D圖上網搵既, 老吹邊個唔識

咪當人傻仔
如果係女人,就去做雞
如果係男人,溝條女番黎再叫佢出去做雞
你叻仔黎,去借多d 用反向思維再買過咪賺返95% 囉
六合彩
搵二線借P loan,加碼落去
一野就翻身
輸九成,都重要人點先醒既,你不如del app
p牌玩咩牛熊

見你有悔意sd啲content farm比你
1、每次入市買、賣,損失不應超過資金的十分之一。

2、永遠都設立止蝕位。

3、永不過量買賣。

5、永不逆市而為。

6、有懷疑,即平倉離場。

7、只在活躍的市場買賣。

8、永不設定目標價位出入市,而只服從市場走勢。

10、在市場連戰皆捷後,可將部分利潤提取,以備急時之需。

11、買股票切忌指望分紅收息。

12、買賣招致損失時,切忌賭徒式加碼。

13、不要因為不耐煩而入市,也不要因為不耐煩而平倉。

15、入市時落下的止蝕盤,不宜胡亂取消。

16、入市要等候機會,不宜買賣太密。

18、不要因為價位太低而吸納,也不要因為價位太高而沽空。

21、如無適當理由,避免胡亂更改所持股票的買賣策略。
冇心情搞笑
1. 第1條投資原則是不要蝕錢,第2條原則是如果不是賭身家就不要浪費時間投資股票。

2. 投資的密訣是:別人「恐懼」時「借錢買牛」,別人「貪婪」時「借錢買熊」。

4.把每項投資的股票都當作一樁生意是過時的觀念,應該要把股票當成雞來屌,屌完就離牠而去。

5.風險來自於你沒有勇氣,不敢借貸。

6.股票比債券更有吸引力,但牛熊才是成人的玩意。

7. 長線投資是浪費人生,若你打算持有這隻股票達十年,則不要持有,直接去這間公司打工。

8. 公司財報是沒有用的東西,百家樂的路紙更有參考價值。
我明我犯賤,都係想大家屌下我
反醒下…
有冇人仲慘過我,圍下爐取暖…..
1. 極限牛熊無論如何接近打靶,只要懂得選擇,依然有險可守。

2. 擁有市價過億的比華利山豪宅,只不過代表你富有;擁有香港的納米盤,才代表你了解房產市場。

3. 巴郡(Berkshire Hathaway)裏頭的基金經理來香港玩牛熊證只生存到三個交易日。

4. 如果政府強迫市民月供MPF,市民應該要有把MPF投放於衍生工具致富的權利。

5. 勇於承認錯誤是多餘的,因為你只是未成功。本多終勝。

6. 今天他可以坐在陰涼處,因為很久以前他種了一棵樹。但他選擇了種樹而不是種大麻,是一項投資失誤。

7. 就業耽誤了你炒股的才華,失業才是令你不斷向上的源動力。

8. 女性找男朋友是長線投資,而做雞就是把自己的身體短期槓桿。

9. 如果模擬倉讓你有數百萬的獲利,則證明你有天份,不妨借盡一點,操作真倉時認真的你絕對會讓市場嚇怕。

10. 有錢未必一定快樂,但至少可以讓你傷心地取笑窮人。
遠離強国野, 好快番本
之前成堆巴打愛国愛黨, 比国家割
而家玩幣, 唔洗一年回本有突
俾人輪到輪無可輪

咪當人傻仔
先蝕得個幾皮

你依加讀緊書,搵多1-2份part time/補習,retail sales又好,foodpanda又好,乜都番哂黎啦

Summer 又可以番工,番份intern,打3個月intern都4皮啦

一世都唔買中概
阿里巴巴騰訊咁大隻都可以跌咁多
仆街來的
點做到?

先要大跌9成, 然後唔服氣, 再跌多50%先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞