中国政府真係有機會抄富途家(非法金融活動)

60 回覆
163 Like 11 Dislike

我只能說有機會, 唔係一定
費是又比人話我嚇人
P2P之前爆煲, 幾百萬人中招, 中共話呢D係非法集資活動, 係違法活動. 結果D人一毫子都拎唔番

而家話你非法金融活動, 非法金融活動即係犯左法. 国家絕對有權凍結, 甚至充公富途既資產
富途最大問題係犯左中共死穴, 幫手走資, 明知道中央唔比人走資, 係大忌黎
而家国家要外匯, 仲幫人走資, 和国家作對. 之前DIDI咁大間, 去左美國上市, 一樣可以將app下架
而家富途仲要開大門幫強国人走資. 仲有明知道国家要攪旺股市, 股市死水一片, 仲比人玩邪惡美帝市場, 擺明和国家政策唱反調
富途仆硬街就一定, 至於會唔會凍結富途資產, 如果會, 幾時凍, 就唔知, 自己分析和自己諗

不過點睇, 富途一定仆街:
幫手走資
比強国人去美國市場玩

作為一個愛黨愛国的中国香港人, 我支持中央, 而家直接停止富途經營, 直接凍結資產, 任從事非法金融活動, 直接沒收所有資產, 上繳中央.

出到聲, 即係要香港監管機構搞佢啫
所有非法境外的金錢及股票全部沒收
好希望如此, 連登仔咁鍾意強国野, 沒收佢地資產就岩

佢地唔滿意, 可以上京告御狀
連登:中國要被病毒消滅了
連登:港元要變垃圾了
連登:恒大要爆了

連登:富途要收皮了
收皮係用futu嘅大陸人不是香港人
快d
落棺sir又出黎勸世
天氣開始冷
中國政府要食肥牛
直接沒收FUTU (客戶) 資產啦
收歸國有啦, 咁大棵韭菜都唔割
香港證監全面迎合,成間抄家
係咪要賣走futu既美股先
跟住比上訪辦仆穿頭

富途盤前瀉兩成 人行:僅持境外牌網券商在華經營屬「無牌駕駛」
抄左 不知幾開心

比買左中概既連燈仔 感受一下社會主義既鐵拳
啲資金係境外 唔係中國境內
香港公司 買美股有咩問題?
不過點都好關我撚事
Put
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞