(3) 錯過左狗狗幣(Doge),柴犬幣(Shib),西摩犬幣(Samo),不能錯過下一隻雪橇幣(Husky)

1001 回覆
10 Like 34 Dislike
幣安credit card 買唔到可以點搞
C2c 一埋未見過既payment method
買完無幾十倍都唔會放啦
提現
Metamask要加返avax network 官網有教學
C2C揀轉數快嗰啲賣家咪得
幣安點射c chain?有冇教學
Filter 左FPS , usdt 同busd 都0 result
依家shib暴跌 推reddit仔入場最佳時間
好多新手

聞到啲味
519 浸味

明明勁多
你係咪去錯位
17加了5b粒

就咁射
地址咪填C-Chain 地址
好攰 又唔爬文
Connect Metamask個陣Traderjoe出呢個error點攪?

You are trying to connect to an unsupported network. Please change your wallet's network to Avalanche when connecting.

Note: If the wallet you are trying to connect through Wallet Connect does not officially support Avalanche, it will not work here
用Metamask 個browser
隔離post今朝見到

動物幣強勢回歸
而家連大狗都彈起埋

我係咁
一撚樣!!用到火!最後chrome先轉到幣
講真 呢個位推Reddit入啱哂
隻野又low trading volume, 基本上有少少noise就爆升
最麻煩係要俾教學點入 無得係大platform直接買果下麻煩
USD>HKD
雖然我都係新手,不過我幫大家試下理解下點玩crypto

1.首先你有港紙,你要將港紙轉做crypto
- 你可經交易所(幣安/cdc) 用信用卡買,或c2c 甚或線下交易
- 經幣安買,你dcrypto 就會儲左係幣安
- 如果唔想經幣安,你要現兜兜俾錢買,你首先要有個錢包(Wallet),連登仔一直講緊常見係trustwallet ,metamask

2. 假設第一步你準備好,你要買入第一隻crypto。
- 最常聽就係穩定幣USDT,你理解1 USDT = 1 USD
- 當然你可以買Bitcoin(BTC),BNB(幣安幣)
- 呢度要留意嘅係crypto 世界有穩定幣都會有scam coin,情況就好似你去旅行多數都係渣美金去到當地先再唱錢,簡單理解,美金就係穩定幣,津巴布偉紙就係scam coin
- BNB 又有分BEP2 同BEP20,簡單d理解你當佢係唔同版本嘅銀紙,就好似10蚊有分紙幣同膠幣,BEP20 係比較常用
- AVAX 又有分好多條chain,原理同上
- 因為你想買嘅husky avax 淨係收BNB BEP20 同AVAX c chain。所以去到呢步,你要買入嘅係AVAX-c chain / BNB BEP20

3. 準備好以上crypto後,下一步你要去搵husky avax 買佢d幣。 當然係現實世界一手交錢一手交貨,但crypto 就要經exchange 交易所先可以換到錢。
- 可能你會好期一開始你咪話幣安係交易所,咁點解唔幣安買? 原因係呢d 幣價格太浮動,幣安未list 起佢。回到現實世界,銀行唔侵你玩,你咪搵所謂嘅黑市兌換囉,亦即係pancake swap 同 traderjoe

4. 如果你當初買左BNB,你嘅錢係儲左係幣安。但因為husky avax 同你講 我唔會同幣安打交道,所以
- 你要將BNB 射去Wallet
- 然後係pancakeswap 度唱錢
- 打開pancakeswap 個網頁,右上Connect 你個Wallet
- 揀要唱幾多

5. 唱好錢之後,因為husky avax 呢隻野太新,你要教你個Wallet 認番呢隻係乜野錢,所以就要self define 佢個address

6. 搞好曬之後,你就會見到Wallet 出現左你買番嚟嘅husky avax,到將來要賣,逆操作就可以
係咪未驗證嗰啲野
有大platform直接買就已經唔使推Reddit了
what app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞