[KPOP] K-POP 2021討論區(81)

1001 回覆
12 Like 12 Dislike
其實咩身份無咩所謂
最緊要係個流量
傳播力夠廣另多d人接觸到個message就已經達到目的
防彈其中一個咁特別、咁標青既地方就係歌詞
批判性既歌詞 記錄成長經歷既筆跡
最近先多返內容比較casual 既主打
當你聽歌睇舞台都好感動時
睇埋歌詞就會喊
佢地既歌可以陪伴人渡過最灰暗最痛苦既日子
識左防彈先知可以就咁聽歌聽到喊
唔洗睇埋MV、電影先一齊喊
歌曲本身已經極powerful
每一個ARMY都會叫你:!

依篇?
原來只係二月嘅事
[KPOP] K-POP 2021 討論區(11)
https://lih.kg/swyRfcX
#943 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
Bin到皮開肉綻
距離上年11月嘅BE都未夠1年 中間大大小小嘅綜藝talk show 上個月嘅2場online fan meeting 呢啲你又睇唔到嘅
佢地依家嘅目標係衝Grammy 呢啲極排外嘅獎唔用英文歌 唔通用韓文歌咩 加上呢3首英文歌都係針對武廢而出 好大愛膠咁希望大家係疫情下都能夠有啲歡樂啫
作為fans 身邊都有唔少ARMY好想佢地出韓文歌 但我自己又覺得趁未入伍 個勢仲係到咪努力衝下Grammy囉 都望佢地圓夢
所以樓上講咩世界彈出呢啲咁嘅歌冇人聽乜乜乜 呢啲說話真係好難聽 起碼現實世界真係好多人因為今次首歌而得到幸福感 包括聾啞人士 係好大愛膠啊 但呢種大愛膠係呢啲情況下都冇咩唔好啊

現實世界夠壓抑啦 聽下歌放鬆下心情唔好咩

聾啞人士聽完首歌覺得好幸福
欺詐
佢一聽到塊地第時有機會開發就即刻買左塊地諗住遲啲可以賺返筆大嘅都唔抵可憐
隻傻閪而家有報應
邊個投資唔係咁諗
咁都搵位抽水
事主又唔係得佢一個
法國辰仔個鼻都幾有存在感,幾大幾長,不過我肯定大碌啲
要幾on9先會寫得出個句野
係韓國賺市價差額係犯法
佢仲要係借佢老豆個名買地仲衰多錢重
塊地仲要係國家保護嘅地買左都係犯法
佢而家做嘅野事但一樣都係犯法呀
佢而家係投機呀唔係投資呀
寶哥開晒名呢啲先係敢言唔似得有啲鵪鶉
犯咁多野
大唔大機會被人告
最衰上次army出精寶寶俾人收左電話
呢篇真係應該攞文學獎
【Spotvnews】據報道,該土地是泰妍的父親在去世之前以泰妍的名義購買的。SM方面回應表示:「因為是關於藝人資產相關的問題,公司難以掌握。」

你搞清楚未?
係佢阿爸諗住買比佢投資
反正借人名買就係犯法
佢老豆用佢名買同佢用佢老豆名買有咩分別?
被人呃 就報泰妍
發覺原來犯法 就報佢老豆
Daddy是condom
佢而家仲要係聽到內報消息去買地
消息仲要係政府內部消息
佢衰咁多野仲要幫佢洗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞