[University of Stress and Tension] 除咗CGA爆3.6之外有冇其他途徑入CS?

55 回覆
0 Like 28 Dislike
上面啲人唔係講笑
asso入CS算係最低風險 至少唔使同班fm 鬥gpa 揀major
不過入到asso 都好講彩數 最好係識人一齊讀 如果唔係有機會遇到freeride 除非你勁到1條友做晒 如果唔係某一科跌左落B range就係咁先 又晒多2年時間
利申 識人爆4有齊晒咁多間U嘅CS
jupas cu city cs 都係獨立收生 樓主可以諗諗
你reg 12 credit 嗰下已經死去一半,我都只想讀program,噉除咗comp 1021,仲有其他comp course 可以reg嘅。
我fall sem:
lang 1002s 3
math 1013 3
comp 1021 3
comp 2711 4
engg 1100 3

同埋溫馨提示,至少揀兩個introduction course , 如果唔係無得揀major
spring reg定civil同elec先
再唔係就civil啦,反正當初揀eng展都係為出嚟搵食啫
多謝各位巴絲讓我睇清楚原來科大online係咁冇遊戲平衡
當初揀ust就要預咗讀唔到cs
你依家讀成點啊?
佢讀得幾好 中游
幾好定中游啊
係科大Cs中間已經算好好成班神獸Arange大混戰
未係時候相認
轉cu / hku
但係嗰課程好似同其他u嘅cs有出入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞