一人一首歌形容自己嘅感情狀況

159 回覆
54 Like 2 Dislike
Diu 一樣
巴打一齊圍吓爐啦
謝謝對不起 我已經心死

往事縱勾起 叫我更難恨你

畏懼放手亦要放膽別離
加埋吃鯨魚的人就差唔多了
舊日尚未盡力共挽手到未來
今天心中空虛未說出應不應該
假使沒真的相愛
又試問我在那夜至今為何始終不戀愛
same啊巴打
尹光

數波波

作詞:呂明光
作曲:古曲
編曲:麥皓輪

我咪埋雙眼就數波波 如要我數齊有千萬個
你咪話圓形啲波呀任得個你摸 你有時摸下都會扮差錯
有啲波 郁下見閻羅 睇落個形格似個大菠蘿
又有啲波 勁過上海婆 攬爆責傷就嚇到你傻

一年到晚就唧波波 成晚唧埋有千萬個
迷人秋波甚惹火 係美人獨有嘅絕招貨
更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網

又有啲波 須要計幾何 你搏命咁狂隊呀正一大泡和
又有啲波 用支棒一鋤 吼正個窿至慢慢鋤
一男一女去打波波 成晚打完隻手會攰個噃

呀有啲毛神神疏疏地嘅又係叫波
我兩頭摸過呀又係堅個噃
又有啲波 喺個肚內佗 三號懸掛又買定薑磨
有咁多波 講到我都傻 有數錯我都冇奈何
現實是我對你還是活不出態度
長期身邊乞討 我樂意給你效勞
如縫隙可修補我願惡補
我時間放心虛耗 無奈卻令你
越厭倦我的好
被你 踐踏 才是 正常
在你左右 只顯得我奇形怪相
總野旁人竊笑沒有誇奬
何事我會妒忌我會擔心魔鬼搶走你
何事要在意 愛是這麼兒戲
沒有勇氣憎你也沒有自尊捉緊你
傻到為你學會盡快心死
佢仲問我憎唔憎佢
我至係生存到憎人都攰,想放棄所有
Everyday it seems like I’ve been losing my mind
The things I did to hurt you, wish that I could rewind
I feel like half of my heart is missing inside, sometimes I just wanna die

If you give me one more chance I will make a change
I will do my best to love you all of my days
I need you, need you, back in my life
I’ll do it different this time with you
No I just can’t live without you

發生咩事啊ching
下半生搬進 一個 巨型密封罩
棲身凡塵 誰個錯用情感 等於犯禁
原來沒有 從來都沒有
Crucify my love if my love is blind
Crucify my love if it sets me free
Never know, never trust, that love should see a color
Crucify my love if it should be that way
不可以沉下去 總可以迷下去
愛是顆星,在現實的光害裡, 低頭想找你,卻只剩倒影。
我試著騙自己,有散也有聚, 只是想起了,再無人聆聽,不如歸去
我不願意捨棄,我的不甘心, 亂紅的情緒,我自言自語...
夕陽無盡,再看只會更傷心, 該死的回憶,拉長千萬里。全是想你。
妹妹你坐船頭
其實毒撚一個更開心⋯⋯
毋問一屋冰山 怎麼會發生
如若渴望溶雪 要哪邊走近
其實我最怕問
舊時傾心的人 誰願意教我怎麼親
我一路傷悲 離開有你的季節
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞