【魔法少女的代價(2)】為拯救被寄生的男友,好好演一場夫目前犯【重甜】

1001 回覆
128 Like 60 Dislike
剩係你個標題我就知道佢一定冇事
唔會有事啦,都未夫目前犯

原來係犯阿男
點解成日要打打殺殺
捉番去做母豬唔好咩
我覺得加小小會好d 無叫加到金手指 爆哂技咁 但至少加小小個人魅力既威能
eg 小小能力 起碼唔好係魔法少女出招時 無反搏能力

我諗我有少少明你意思
你在意既其實唔係爵士有冇特殊能力,而係希望佢劇情上可以再強勢少少,吐氣揚眉

我承認我劇情上係比較偏心魔法少女果邊,一路走來爵士基本上都係維持住最低限度既勝利——囡係就係食到,但都食得灰頭土臉,吃過唔少苦 呢方面我會盡量平衡返下

係呀 起碼有一兩招旁身 可以自救之餘 亦都救下魔女咁
禮拜六日都要出故啊
終於等到
貼左個幾月都係舊故仲係到玩每日一篇, 仲好意思講話有巴打睇唔似

講到底都係半杯水既故事啦
巴打真係習慣左以前咁樣老奉一日兩集,唔記得左其實每日穩定又不失質量既一章已經係一件唔簡單既事

好似我而家咁雖然一星期出得五日,但如果巴打有追落,記得我以前每集完都有po埋字數,就會知道我每集都係3000字起跳,童叟無欺,當然偶爾都會有因為劇情節奏而去到29XX就完既例子,但更加多既係好多時為左一氣呵成,好多集爆到上三千五四千字都係等閒

一個星期出五集,一集3000,計埋計埋一個星期都萬五,一個月下來都成六萬,其實都差唔多有大半本書既份量;放喺現實,就算兩三個月出一本書既作家都已經叫高產作家啦,更何況而家講緊上返一日兩集幾乎係要求你一個月嘔兩本書出黎既地步

當然,有巴打如飢似渴咁追呢個故,係值得我光榮同驕傲既,但講心果句,一日兩章我真係爆到嘔血咁趕到(就算有存稿都係咁話,臨出之前我都要覆check好幾輪,而且寫作速度追唔到貼文速度,遲早都一定都乾塘,壓力仲大)

如果巴打係老讀者,應該會知道我打從一開始就係定一日一集係標準,第二集果下叫加更,本身係想多D人睇、多D人正評先爆seed咁爆,你可以睇返舊post我真係好幾次set左條正評line,結果未夠數都照出兩章,賣大包都已經賣過好多輪

其實有時我會覺得,自己辛苦少少一日嘔兩章都冇咩所謂既,最緊要係有人睇,大家睇得開心;但當你連續幾個星期一日出兩篇,而篇與篇之間來來去去都係得果三四位巴打留緊言,爆肝出文既結果係真係有人話文太多追唔切(係真實對白 ),我都真係想知我應該用點樣既心情去keep住呢團火

所以,唔係話我唔想加更,唔想爆上去,
而係希望各位睇緊既巴打都俾我知道you are be with me,俾我知道我係真係有咁樣既價值去為你地爆肝啦
我覺得加小小會好d 無叫加到金手指 爆哂技咁 但至少加小小個人魅力既威能

康可樂變埋身出大技打男主都仲企得番起身然後去上堂已經係威能啦

其實果下心傷大過身傷

希望爵士喺秘境之霧,孤寂結界都仲可以清醒

以能力黎講其實幾被動幾廢

希望爵士喺秘境之霧,孤寂結界都仲可以清醒

以能力黎講其實幾被動幾廢

有智力搭夠蠢過啊男小小也不錯反正他不是主角
其實如果每次魔法少女戰鬥嘅時候爵士都睇唔到/瞓咗,咁佢都只不過係高級路人甲
運氣都係實力嘅一種好彩佢目睹第一次拍埋片,佢先可以鬥智玩咁耐
加油呀樓主
最怕樓主又無啦啦潛水
星期六日好似冇
留名
樓主慢慢唔好急
最緊要啲故高質
貼左個幾月都係舊故仲係到玩每日一篇, 仲好意思講話有巴打睇唔似

講到底都係半杯水既故事啦
巴打真係習慣左以前咁樣老奉一日兩集,唔記得左其實每日穩定又不失質量既一章已經係一件唔簡單既事

好似我而家咁雖然一星期出得五日,但如果巴打有追落,記得我以前每集完都有po埋字數,就會知道我每集都係3000字起跳,童叟無欺,當然偶爾都會有因為劇情節奏而去到29XX就完既例子,但更加多既係好多時為左一氣呵成,好多集爆到上三千五四千字都係等閒

一個星期出五集,一集3000,計埋計埋一個星期都萬五,一個月下來都成六萬,其實都差唔多有大半本書既份量;放喺現實,就算兩三個月出一本書既作家都已經叫高產作家啦,更何況而家講緊上返一日兩集幾乎係要求你一個月嘔兩本書出黎既地步

當然,有巴打如飢似渴咁追呢個故,係值得我光榮同驕傲既,但講心果句,一日兩章我真係爆到嘔血咁趕到(就算有存稿都係咁話,臨出之前我都要覆check好幾輪,而且寫作速度追唔到貼文速度,遲早都一定都乾塘,壓力仲大)

如果巴打係老讀者,應該會知道我打從一開始就係定一日一集係標準,第二集果下叫加更,本身係想多D人睇、多D人正評先爆seed咁爆,你可以睇返舊post我真係好幾次set左條正評line,結果未夠數都照出兩章,賣大包都已經賣過好多輪

其實有時我會覺得,自己辛苦少少一日嘔兩章都冇咩所謂既,最緊要係有人睇,大家睇得開心;但當你連續幾個星期一日出兩篇,而篇與篇之間來來去去都係得果三四位巴打留緊言,爆肝出文既結果係真係有人話文太多追唔切(係真實對白 ),我都真係想知我應該用點樣既心情去keep住呢團火

所以,唔係話我唔想加更,唔想爆上去,
而係希望各位睇緊既巴打都俾我知道you are be with me,俾我知道我係真係有咁樣既價值去為你地爆肝啦

憑你呢句, 正評
唔好再有失望事件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞