iPad Mini 6 (仲未買到) 討論區(8)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
我係由10.5 轉mini 6。

10.5 個Display 用耐左會有缺陷,睇白色嘢中間會有白班。差唔多部部都有。真係買要check 清楚白斑嚴唔嚴重。而且120hz 無想中重要,可能因為iPad mini 6 個Display size, 唔會感覺差左。

mini 個size 出街用太方便,唔同10.5,除左屋企用我仲可以周圍睇Netflix, Disney, ebook。Apple Pencil 開會take notes。而家我仲多左用iPad,佢變得更重要。

希望幫到你選擇。
我原本都諗住放kindle paperwhite換ipad mini....
ipad mini真係咁差?
唔該曬巴打 咁我應該會揀mini6
睇書用 paperwhite 好,mini 背光太光,個display 又反光,睇得唔舒服。

而且因為mini 太多其他app, 令我專心唔到睇書。
我平時都係用緊部舊機xs睇
Kindle個app可以再較暗同黃背景

我諗最後個原因太多app分心係主因了🙈
傷眼姐 兩樣都要咪算
日日睇手機都未傷眼
睇下書就眼盲
咁純講睇書有得揀我梗係揀部唔傷眼又好睇
但揀得一樣我會揀ipad
好奇你地會唔會裝漫畫人
唔係差,只係睇書不嬲都係用e-reader睇對眼最好
依家仲有咩
雖然我機都未到
iPad mini 真係做到"周圍用", 返工, 屋企都用到
搞到我部ipad pro 都無用武之地
呢個真係好奇怪
睇書,可能好集中,睇完特別辛苦
ios仲有, 係android冇咗
小朋友先。。。
不妨試吓降低白點值,可能舒服啲
今日入左手了 mini6 256 wifi 4800
教育價?
上網同人買人地教育價買應該
今日買錯左64gb灰 wifi
本身想買256 睇下有冇人想收
有意tg: Mario1358
有咩薄薄地,又痴到筆嘅套推介?
Apple原廠
想問下 部13同ipad用同一個ID 當部電話dl app個陣 部ipad又會同步埋 一齊dl
想問下點樣set 獨立番
settings -> app store -> automatics downloads
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞