iPad Mini 6 (仲未買到) 討論區(8)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
終於Apple store 買到現貨,買咩保護套好?
真係俾你講中
個flow都一樣
想問下前幾日係SA訂左部256gb 大概幾時會有貨?
我都網上訂,但尋日落門市問有現貨即買
網上比曬錢未收到通知 都可以直接落門市問?
網上無比錢,只係落訂。不過,尋日得閒落街過去問佢,有現貨就即刻買咗
恭喜晒
頭先去nv rockin買現貨
Nv 即係邊度,我見銅鑼灣有現貨
想買副廠嘅筆,
有冇邊隻筆好用
著親mon右上角都出'Touch ID',有冇得熄咗佢㗎?
想問下Ipad mini 支唔支持讀取external drive?
噚日收到貨,真係唔錯
相比mini4輕薄咗
原來而家舊機data 轉移到新機咁方便架,真係大鄉里
有無人同時買埋usb-c to hdmi hub,駁電視有無聲?
聽聞好似會出ipad mini 6 120Hz版本
thx 巴
邊到聽返黎
諗住機身裸跑
但有時又想打斜用
點做好
今年推出的 iPad mini 6 代,可以說是 Apple 賣大包之作,除了採用全新窄屏幕邊框設計外,還配備今年 iPhone 13 的 A15 Bionic SoC。近日有傳 Apple 將會再下一城,推出 iPad mini Pro,能叫做 Pro

iPad mini 6 代雖然規格頂級,但不少用家都反映屏幕有「果凍滾動」問題。有見及此,Apple 就打算為 iPad mini Pro,加入 ProMotion 屏幕,將 iPad mini 6 代的 60Hz 更新率屏幕,提升至自動切換更新率的 120Hz ProMotion 屏幕,藉此希望解決「果凍滾動」問題。由於應用 ProMotion 屏幕技術,所以產品就稱為 「Pro」。

iPad mini Pro 暫未有推出日期,網上傳聞是配備 A15 Bionic SoC、4GB 及 128GB 儲存空間起跳,並支援 Apple Pencil 2 觸控筆。個人認為如果用 M1 SoC 就會更 Pro。
128gb 再加120Hz 真係上到5千尾都唔奇
最快都要下年先有 Pro 喎
查一查,原文又係上面既業內爆料
蘋果點會咁好死
即係機會渺茫?
我查個篇就寫三星提供緊新面板俾蘋果,信唔信真係睇你自己
同埋你唔覺得好完美咩,出埋128俾你買,要出既蘋果一早出左128啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞