大家買MacBook會唔會加Apple Care?

19 回覆
4 Like 1 Dislike
唔買咁不如唔好買apple野啦
多餘
從來都唔買

好地地用點會壞
點解唔買?
未買過 亦從來都未需要用到apple care
電個d到期得黎apple care都過左
幾年前macbook有買

用到第2年個keyboard壞壞地
佢check完幫我成個下半part換左

用多半年個mon邊位有少少漏光
佢幫我成個上半part換埋
本來好多角位崩崩地又花左
換完2次變左全新機咁

跟著用到第4年無左apple care
個底板壞左要我比幾千蚊換

最後直接買新macbook再買apple care
買爆spec 加applecare+
用到第三年就過期就比兩千幾換部翻新機當新機用
換機要用咩理由?
有信仰當然買 當係奉獻
每次用翻新機質素硬係差啲
開頭ok但衰老得快好多
部機用舊咗/醜樣/我鐘意/我要換/硬係用落有問題
如果部機正常冇問題
咁翻新機 同你換走果部機有咩分別?
唔係自己用開果部仲穩陣咩?
無買過 如果樣樣product都買AC+
夾夾埋埋都買多部iphone
冇買過,冇壞過
用左macbook十幾年
上一部MacBook 用咗6、7年先壞
舊iPhone 6s都仲work

我覺得無需要買apple care
係呀
不過部機用到三年,點都殘晒花晒
換咗佢會好啲咩
兩年幾前買左部MACBOOK PRO, 有次唔小心撞凹左, 等APPLE CARE差唔多到期就拎左去檢查, 後來APPLE師傅打黎話個芒有問題要幫我換(其實用緊係未發現有問題) 到可以拎機既時候佢地竟然係換埋凹左個殼, 其實APPLE CARE唔係等壞左先去整, 通常都咁上下年期拎去檢查總有意外收穫
拎去check 同9up 個藉口有乜分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞