金宣虎討論區 (3)

1001 回覆
12 Like 46 Dislike
提提你 2021年前係韓國墮胎係犯法
男方有問題,佢係不負責任

但更加睇唔過眼個個都聖人上身咁
明明好多人中出過
好多人墮過胎
好多人生完仔離婚
好多人都同過ex講要結婚要一生一世
肯定大部份人都試過對另一半講同事壞話

然後宜家個個都理直氣壯好偽善
咁柒
女方因為當時不在危險期,所以同意中出,應該一齊承擔犯罪後果。
睇完都覺得無問題
私人生活感情事唔關我事
問題係佢用結婚黎做理由氹個女仔落仔
應承佢唔要個仔但會對佢負責任
咁究竟呢句結婚有幾真心

就算女方有加鹽加醋都好
氹落仔呢件咁關鍵既事男方係完全冇否認過
(要知道一齊決定落仔同氹落仔個分別係幾咁大)

另外如果女方真係如傳聞所言係前氣象主播
咁佢算係半個圈內人/電視台人
原文都有透露佢同其他演員朋友有交情
佢有渠道知道遺約金既事並唔出奇
漏左句:氹完會結婚轉個頭就一堆小動作
墮過胎離過婚都唔代表冇資格不齒佢氹人落仔 再精神威脅 最後中出即飛
你覺得個女仔唔需要承擔呢個後果?
好一句偽善啊
有問題既位就係因為佢人前人後兩個樣好偽善喳嘛
係 所以大家應該當冇事發生
繼續支持佢行暖男路線
都認到
應該有痴雙眼皮 同個鼻可能執過
補充埋 韓國墮胎告既係 位女性同位醫師,開心中出個位係可以置身事外
你講到你好似知情者咁呀
請問你識女方定金宣虎?

我地局外人只知道雙方最後同意墮胎一定係真實,墮胎根本冇得逼,再有既事實係女方墮胎後好後悔

但係當時墮胎女方有冇考慮過自己然後決定墮胎呢?冇人知...

佢聽左金宣虎講既野完然後決定墮胎;未分手既時候就係「討論」墮胎; 分左手就「氹」墮胎

用字差好遠,但冇人知真實過程,不能評論

分左手一定係講到好負面架啦⋯⋯

局外人唔應該只聽片面之詞就批評 lol
如果爆料內容如實 又留底咗證據話佢精神威逼嘅話 最後咪又係攬炒
如果將呢件事套落街邊mk仔女嚟諗嘅話,其實真係冇想像中咁大鑊。

扑嘢唔戴套中出條女,點知條女大咗肚。條仔唔想要嗰b,所以用林林總總嘅理由氹條女落咗佢。之後仲飛咗條女。簡單啲嚟講中出即飛。感情上好難講邊個對與錯,可能好多細節我哋都唔知。只可以講兩邊都有責任。

但金宣虎作為公眾人物就要有公眾人物嘅規範。尤其是韓國娛樂圈同韓國社會好注重藝人嘅行為舉止,基本上一舉一動都俾公眾mon實。唔係話個個公眾人物都要做聖人,但如果做唔到聖人就唔好營造一個聖人嘅形象。

我諗一方面啲人嬲佢嘅行為垃撚圾,另一方面就係最嬲佢扮純情扮好人,砌咗個同本人完全相反嘅形象出嚟。本身以為一路順風,呃到全世界。但點知有個咁嘅過去,仲只係一年前嘅事。唔知呢個形象係喺公司知情定唔知情嘅情況下決定,但點講都好金宣虎就一定有最大責任。
其實佢都收得皮,去俾富婆包算啦
點解要講到女人冇份開心,咩年代呀?
佢篇文章寫得好清楚,佢係同意架!有冇機會係佢知自己係難懷孕體質所以佢都同意中出呢?
既然大家有份享受,所以應該一齊承擔後果依個墮胎後果,正唔正確? 點解只係男人錯哂?
咁咪岩囉 依家男女一齊受 仲有咩問題
個女係唔抵得當初得佢自己承受
依家咪拉埋條仔一齊受返囉
唔加把口批評=支持佢?
但mk仔本身就係fuckboy 如果佢形象係咁 仲有咩好屌 最慘條友扮暖男先紅
屌 我未睇完 睇唔睇好啊屌
所以咪話啲人最嬲就係佢做唔到聖人但係扮聖人
其實都係演員
唔明點解咁多人會將角色設定投射落個演員本人身上
覺得同個設定差太遠所以依家接受唔到
暖男人設都係marketing 手段唻
你想呢到啲人夾錢比佢開戲拍定包養佢啊
佢前女友篇文封殺咗韓戲圈再搵佢合作嘅可能
韓國人仲接受到佢再算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞