其實買AirPod 係為咗乜?

43 回覆
8 Like 25 Dislike
我講多少少, 之前用左幾年AirPod d電打柴, 局住要買隻新.
又唔想買pro唔想買番同一代, 就求奇買左隻幾舊水既真藍芽耳機.

有兩個情況, 有錯請指正

1. 我有iPad Pro同iPhone都會連耳機, 每當晚上connect完iPad Pro, 朝早返工我想iPhone connect聽歌, 佢唔識自己轉(呢個預左),
但隻耳機仲記住iPad Pro個connection, 就算我iPhone 手動connect 都唔得, 佢一定要係隻耳機度hold 住8秒, 呢個過程係reset, 之後iPhone就會連到隻耳機

2. 我戴住耳機打出去冇問題, 當有來電, 我已經戴住耳機, 我係禁iPhone接聽, 佢唔識自動幫我用耳機黎對話, 每次都要係iPhone轉番耳機

我唔知係Apple整左D限制比第三方定係我個產品問題, 如果有巴打知解決方法請話我知.
方便
得用左幾都轉左會
試過其他降噪耳機真係好太多
無乜特別,買電話果陣順手買埋
同樣價錢嘅耳機 樣樣質素都高過AirPod 喎 有冇試過其他耳機啊Ching
Ching
我用sony wf-1000xm3
平時switch device果陣,我係iphone 手動藍芽disconnect ,之後係iPad 手動connect 就得
當然之前有少少pre-setup啦
你幾舊水買左啲乜?
Airpod pro 好好用 唔洗理班傻鳩
呢個po就問買AirPod係為左乜,
隔離po就問新macbook pro有幾多人真係有需要
有乜點解, 鍾意咪買囉
好正 快啲買

咁你認唔認同先?
你認同連登仔咪唔好買
唔認同咪照買囉 有咩好問
定係你自己都聽唔出個分別
轉 device 係幾方便
個 mic 都唔錯
同埋睇到淨返幾多電

我未用過其他唔敢講其他係咪好
最少 fulfill 到我自己既要求
再加上 back to school 買 macbook 免費送
其實係香港人係小眾
以人口比例嚟講,香港嘅Apple product係好賣到痴線

全球黎講, Apple AirPods (include Beats) 佔26% wo
咁你覺得香港有幾多?
iPhone Global Market share 15%
但係香港係42%

買新iPhone嘅人用Airpod嘅比例明顯比用Android+真無線耳機嘅比例高

所以香港Airpod嘅真無線耳機market share一定唔只26%
方便快捷 又細舊
無數據,答你唔到
日本iPhone市佔率超過5成添
用iPhone ge 買返AirPod 都係貪佢方便
ching, Apple野從來不嬲唔玩spec, 從來都係user-friendly
買番黎羅起手就用, 唔洗搞黎搞去, 唔洗睇說明書
你遂樣比較其他牌子, 冇錯, 人地win成條街
但點解用落Apple野永遠都好用D呢
因為佢既質素永遠都係平均以上, 再加上user-friendly呢點. 足夠佢大賣

幾年前我由iPhone轉Andriod親生仔, 用左年幾, 部機lag到仆街
有時想打個電話都窒住曬, 正如AirPod, 大佬我想穩定地聽歌, 講電話, 呢個係大多數人既要求.
我都係用過八百幾蚊嗰啲,一時連到一時連唔到,去到人多/電器鋪附近又斷斷下千幾蚊以上耳機會好啲?真係唔知。不過都廢事再浪費過千銀試其他廠耳機連線得唔得,都係比錢airpods算
咁如果出街無帶ipad, 又唔記得手動disconnect ipad ge話, 咪要好似上面個巴打咁要reset囉
用Airpod就唔使煩, connect左ipad 同 iphone之後就識得switch
所以話用iphone / ipad 買返airpod都係貪佢方便姐
對, 重點.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞