其實買AirPod 係為咗乜?

43 回覆
8 Like 25 Dislike
我話買AirPod嚟聽歌,連登仔話音質差
我之後話拎嚟講電話,連登仔話只聽到雜音
我再話為咗個降噪功能,連登仔又話個降噪係垃圾
照咁睇,AirPod 唔平,唔係拎黎聽歌,唔係拎黎講電話,唔係拎黎降噪
咁其實買AirPod 係為咗乜?
生活態度
唔買嘅話 會畀連登仔笑原始人 An狗
優越感
事實係好多人用airpod
連登仔反既野=好野
出街一堆人用緊
證明連登仔係小眾
點解咁少戈講都算係apple 半個仔嘅power beats pro?
用咗兩三年,覺得好正,最鐘意佢可以cool 住耳仔,跑步好有安全感。
Sound quality 都唔差
唔係個個都大師級音樂撚
方便 易連 完
連登仔講野無句真, 個個上黎都係為撚狗
漏晒聲
Connection 真係最方便嘅
你將連登仔講既野take it serious 已經死得
放便 - 當你有幾部apple device, 你羅起手自己幫你連接
通話質素 - 就算唔係pro, 好過好多所謂音質靚既對手
舒服 - 唔係個個鍾意入耳, 唔洗戴得好實, 但佢又會好穩
連登仔 - 大部人唔係科技撚, 音響撚, 連登仔班毒撚只係小眾, 出到去不值一提
h1方便/懶- 完
如果我用android connect 咁麻煩當然會有其他選擇
但係我懶又唔鍾意beats包住隻耳

坐飛機一直用開bose
揸車又唔會用
屋企有套harman kardon surround sound
係有時係街 唔想影響人睇下youtube叫做有啲聲先會用
真係聲靚點都唔會帶earphone 會用headphone
就好似貪聲靚又點會用portable wireless speaker
通常都係要有啲聲又好過iphone個speaker先會用

唔洗理連登仔
屌完咪又係買左
想用就買 唔想要既一百個藉口屌佢差
為左俾連登仔屌呀 乜柒都連登仔 唔撚識自己諗
連登an俠話apple野垃圾,你仲唔掉曬佢換android
部分連登仔出街會帶三副耳機,一對聽歌,一對講電話,一對隔音,咁先可以應對唔同環境
貪佢一拎出黎就連接到
成日拎出黎果下先發現有一邊冇叉到電,唔知係佢接觸不良定點
同埋通話音質麻麻,airpods好好多
想知Android connect有幾麻煩
又想引戰

我都話我懶
唔想禁入去connect 禁多粒制都懶
iphone 用開airpod貪方便自動connect我做咩要用standard 藍牙device 手動connect?
用得earphone 都係貪輕貪方便
有好就有壞
要方便但係犧牲質素
接受到咪用囉 接受唔到咪唔用囉
真係好care quality 都唔會用iphone 聽歌
apple music 幾多歌都係假 都係貪方便一部device做晒
就好似就算我係用13pro max 我都唔會用手機影相拍片 因為我接受唔到方便性而犧牲畫質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞