《超級績效》作者受訪時大讚Upstart,場面一度尷尬

158 回覆
128 Like 3 Dislike
個主持係咪想串鳩佢
Al信用批級
用Big data 幫銀行批loan
其實去佢website就知
當佢上一季eps 0.33放大4季加增長30%,一年eps當2蚊,而家都太誇張
個樣老左咁多
我了解佢,人地大讚既係Upstart 張圖表
pe呢o的睇黎冇咩意思,幾多倍都好咪又咁升
如果公佈業績,全年賺一蚊
一間二十億市值既公司,pe 就會係二十億倍

如果蝕一蚊, pe 就係 /

你反而覺得無咩野
其實你可以唔服佢
你又唔係邊個
至少可以睇到有幾多水份同price in左幾多年未來同業績吧

有貨有咪開心坐

無貨就要考慮追入風險
點解要扮斷線 明明佢今年個成績咁靚
一句話我淨係睇圖only都無人會唔服 依家咁樣好7
屌你其實你係咪做慣你老闆隻狗, 佢叫你去垃圾桶食屎你就搶住食?
MM 柒咗唔笑得?
咁係咪要唱歌叻過eason 先可以笑佢老婆大洗呀?
其實佢玩開TA 根本掟呢句出來就得
大家仲會覺得佢好型
唔知佢做乜野要提FA 可能覺得咁樣大說服力D?
The dude literally starts to answer the question, and then has trouble hearing after lmao
講自己係圖表派唔撚洗知佢係撈咩咪得

係cryto前 唔會有泡沫
條友柒完重敢quote 自己係CNBC講upstart
P to p loan platform
連upstart 做乜都唔知就買 咁叫重視基本面?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞