我貓好似背脊痛

17 回覆
2 Like 0 Dislike
以前冇事
6個月前我摸佢尾龍骨對上佢會好似怕JI好痕咁 會縮下縮下
近呢1個月佢會睥我叫我STOP, 如果我唔停佢會輕咬我叫我停手

6個月前第一個醫生話佢冇事好正常, 我再講下佢就話佢年紀大, 有點退化要幫佢打骨針,
不過唔急住打,屋企人話呢D針藥對骨唔好的所以冇打

上星期睇另一個醫生, 醫生見到佢輕咬我情況, 醫生又摸同輕扯貓仔全身
最後結果就話唔係痛, 係佢唔鍾意人摸佢果PART, 唔覺佢有問題
如果好擔心要打震靜照X光, 但屋企人又唔畀佢照, 因為醫生話正常同埋唔想佢打震靜

我有點擔心想問下有冇貓仔都係咁, 我貓12歲, 不是年輕貓
同埋以前我有隻狗, 佢又係同一個位置怕JI, 最後知道痺狀有個瘤
好在做到手術, 但破左中氣, 冇以後叫得咁大聲
我將呢個情況同姑娘講, 問會唔會貓貓都係呢個位置有事, 點知姑娘唔理我
我而家可以點做, 好唔好帶貓貓睇中醫, 定係照左X光再算
嗚…
照x光 打骨針 1個月1支
打骨針唔係幫助番骨頭咩?點解會對骨唔好?
醫生話頭一個月 每星期一枝
之後每個月一枝
家人話西醫醫生同佢講(醫人的)
人一生只可打3針 多於3針會骨枯
鴨青
好慘…
貓貓圖呢??
咁on 9?
咁唯有希望你屋企人唔好拎啲人食既藥俾隻貓食….

up
貓貓頂住
謝謝佢背痛姐
嘴邊肉
打交用
睇醫生又唔信醫生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞